Woods: „Már nincs sok ebben a lábban"

Tiger Woods amerikai sztárgolfozó lábsérülése miatt lemondta a szereplést a bahamai Hero World Challenge versenyen, majd kedden pesszimistán nyilatkozott karrierje folytatásával kapcsolatban.

 

Woods elmondása szerint túl nehéz lenne végigsétálnia a 72 szakaszból álló négynapos versenyeket a közel két éve autóbalesetben súlyosan megsérült lábával.

 

„Már nincs sok ebben a lábban, ezért felkészülök a legnagyobb tornákra és remélhetőleg sikerül elérnem a lehetetlent, és versenyben leszek a győzelemért, remélem emlékszem még rá, hogyan kell nyerni – mondta a decemberben 47 éves sportoló, aki azt is hozzátette, hogy sérülése miatt jelenleg nem tud profi szinten játszani. – El tudom ütni a labdát, gyakorlatilag bármilyen ütésre képes vagyok, csak járni nem tudok.”

 

A világ leghíresebb játékosa 2021. február 23-án szenvedett autóbalesetet Los Angeles közelében. A kocsija lesodródott az útról, és többször megpördülve az oldalán landolt. A játékos jobb lábszára és bokája roncsolódott, több nyílt törése volt, órákon át operálták, a sípcsontját, valamint a bokacsontját is rögzíteni kellett csavarokkal.

 

A 15-szörös Major-győztes klasszis egy évvel ezelőtt tért vissza a golfpályára, és a hosszú lábadozást követően az áprilisi US Mastersen szerepelt először, majd elindult a májusi PGA Championshipen, ám mindkettőn hullámzóan teljesített. Utóbbi viadalt három nap után feladta, majd júniusban kihagyta a szezon harmadik Major-versenyét, a US Opent. Júliusban viszont elindult a British Openen, de két nap után kiesett.

 

A sztársportoló idén még két kisebb viadalon szeretne elindulni, ezek közül egyiken a fiával párosban.

 

Forrás: Nemzeti Sport


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés