G4D startra készen!

A világ második számú mozgássérült golfozója, Brendan Lawlor úgy véli, a G4D Open egy remek lehetőség a fogyatékkal élőjátékosok számára.

 

Az R&A által életre hívott, ötvennégy szakaszon játszott bajnokságot nyolcvan fő részvételével rendezik meg a Woburn Golf Clubban május 10. és 12. között.

 

A huszonöt éves Lawlor volt az első fogyatékkal élő golfozó, aki a DP World Tour-on részt vett 2020-ban. Az ír golfozó egy olyan, Ellis-Van Creveld Szindróma néven ismert csontrendszeri megbetegedéssel született, amely rövidebb testmagasságot és végtagokat eredményez. Az ifjú versenyző számára nemcsak a győzelem számít, hanem az is, hogy beírja magát a történelembe. Az 2019-es European Challenge Tour-on és a 2020-as DP World Tour-on való részvétele óriási mérföldkőnek bizonyult a golf és a sport történetében.

 

Martin Slumbers, az R&A igazgatójának elmondása szerint a G4D Open azzal a céllal jött létre, hogy egy világszintű versenyzési lehetőséget kínáljon a legtehetségesebb, elit szinten sportoló mozgássérült golfozók részére.

 

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint hatból egy ember fogyatékkal él, ezért a szervezők meg szeretnék mutatni a világnak, hogy a golf mindenkié.   

 

A jelenleg második szezonjánál tartó G4D (Golf for the Disabled) Tour 2022-ben indult útnak.

 

Forrás és fotó: BBC Golf


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés