Mi az az International MidAm Team Championship?

 

Folytatódik a Mid-AM Golf SE cikksorozata. 

Az első rész a 2023. január 25. napján megtartott MidAm Közgyűlés anyagait dolgozza fel, legutóbb a MidAm Golf Ligánál hagytuk abba a beszélgetést Krämer András MidAm elnökkel. A fonalat itt felvéve, a MidAm versenynaptár többi eseményéről kérdeztük.

„A versenyek széles skálájával várjuk felső korhatár nélkül a 25+-os golfozókat. A MidAm Golf Ligán kívüli versenyeinket alapvetően két csoportba tudom sorolni. Vannak a nyílt versenyeink, amelyre mindenki nevezhet és vannak a válogatott versenyeink, melyre azon játékosaink kapnak meghívást, akik teljesítik a válogatottság feltételeit.”

„Az előbb kategóriába sorolható a MidAm Match Play Bajnokságunk, amely a játékosok által egyedileg megválasztott golfpályán, havi 1 fordulóval jelentkezik. Különlegessége a Bajnokságnak, hogy a korábbi években felmerült igényeket meghallgatva, idén a bruttó verseny mellett a hendikep figyelembevételével is sor kerül ún. nettó bajnokságra. Talán nem meglepő, hogy a mai napig a nettó bajnokságra többen jelentkeztek, mint a bruttóra. A bajnoki sorozat elődöntőjének és döntőjének lebonyolítására ismét Zircen kerül sor szeptember 30-án.”

„A másodikként említett kategóriába olyan új versenyek kerültek, mint a Szlovák-Magyar Nemzetek Közötti Kupa, vagy éppen a Klubcsapatbajnokság, melynek részvételi lehetőségéről továbbra is várjuk a Magyar Golf Szövetség elnökségének döntését. Ezen versenyek esetében a válogatott keret képviseli a Magyar MidAmokat, amely keretet a MidAm Női és Férfi Csapatkapitányok állítják össze a MidAm Golf Ligában elért helyezések, valamint a játékosok egyedi teljesítményei alapján.”

 

20230205_kramer.jpg

Fotó: Tátrai Béla 

 

Miért van feltüntetve a Szlovák MidAm Nyílt Bajnokság a versenynaptárban?

Azért, mert a szlovák szövetséggel kötöttünk egy kölcsönös megállapodást, amelynek értelmében a MidAm Golf Liga első 3 helyezett férfi és 1 helyezett női játékosa automatikus meghívást kap a szlovák MidAm Nyílt Bajnokságra. Cserébe mi is vendégül látjuk az Ő játékosaikat Zalacsányban, szeptember 1-3 között.

 

Ez egy kiváló kezdeményezésnek tűnik! De a versenynaptárban látunk egy International MidAm Team Championship bajnokságot is. Erről mit lehet tudni?

Igen, ez a bajnokság a második kategóriába esik, azaz a válogatott számára az év legkiemelkedőbb eseménye. Létezik az EGA-nak egy Csapatbajnoksága felnőtt kategóriában. Ez annak a versenynek egy MidAm változata. Ez egy alulról induló kezdeményezés, melyhez eddig Ausztria, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Luxembourg, Németország, Svájc, Szlovákia és természetesen mi is csatlakoztunk. A három napos Bajnokság során csapatversenyben mérkőznek meg match play alapon az egyes nemzetek egymással. Célunk, hogy felhívjuk az EGA figyelmét ezen verseny szükségességére, és bízunk abban, hogy 2024-ben már az EGA színei alatt kerül megrendezésre a kontinens MidAm Csapatbajnoksága.

 

Köszönjük az érdekfeszítő összefoglalót!

A cikksorozatunk harmadik részében a MidAm tagság nyújtotta előnyökről lesz szó.

Kapcsolódó linkek:

MidAm versenynaptár

Válogatottsági feltételek

MidAm Golf Liga kiírás

MidAm Match Play Bajnokság kiírás

MidAm Match Play Bajnokság regisztráció

 

Forrás: midamgolf.hu

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés