Nelly Korda nyerte a Chevront

 

 

Nelly Korda golftörténelmet írt. A Chevron Championship-en megszerezte idei első női major győzelmét és ezzel sorozatban az ötödik LPGA diadalát aratta.

 

A huszonöt éves amerikai golfozónő egy ütéssel Ryu Hae-ran mögött kezdte a döntő kört. A viharos texasi versenynapon -3-al zárta a versenyt, ezzel két ütéssel nyerte meg pályafutása második major versenyét.

 

Korda történelmi magasságokba került, hiszen rajta kívül csak Nancy Lopez (1978) és Annika Sorenstam (2005) tudott öt egymást követő LPGA győzelmet felmutatni.

 

A világelsőstílusosan, az utolsó szakaszon szerzett birdie-vel fejezte be a versenyt:

„Az utolsó kilenc szakasz olyan volt, mintha életem leghosszabb kilencén mentem volna végig. Kicsit nehéz volt, de örülök, hogy végül sikerült megnyernem a bajnokságot! Ez minden, amire kislányként vágytam, hogy a kezemben tartsam ezt a trófeát.” – mesélte izgatottan a versenyző.

 

"Most végre fellélegezhetek és élvezhetem a pillanatot!" – tette hozzá Korda imponáló győzelmét követően.

 

A svéd származású Maja Stark egy késői fellángolásnak köszönhetően -11-el a második helyen végzett, míg az amerikai Lauren Coughlin, aki a nap legjobb körét játszotta, a kanadai Brooke Henderson mellett, -10-el a harmadik helyen zárt a versenyt.  

 

Forrás: BBC Sport

Fotó: Christian Petersen/ Getty Images


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés