Ön is jól jár, ha Mark Zuckerberg tényleg megvalósítja újévi fogadalmát

Ön is jól jár, ha Mark Zuckerberg tényleg megvalósítja újévi fogadalmát

Mint bárki más, természetesen a techvilág sztárjai is tesznek valamilyen fogadalmat szilveszter éjjelén, ám a Facebook-vezér most különös kihívásra vállalkozott.

Több fogadalmat is tett már az elmúlt évek során Mark Zuckerberg. Tavaly körbeutazta az Egyesült Államokat, azelőtt maratoni távok lefutására vállalkozott, mandarin nyelven tanult, könyvmollyá vált, és nem utolsó sorban tökéletesítette személyes mesterséges intelligencián alapuló szoftverét, mely otthonának működéséért és biztonságosabbá tételéért felel. (Zuckerberg házába itt nézhet be.) Idén is megígért valamit a Facebook első embere, ám a mostani fogadalom jóval keményebb diónak tűnik, mint azt elsőre gondolnánk.

A világ most nyugtalan és megosztott, a Facebooknak pedig sok munkája van

– kezdte csütörtökön közzétett bejegyzését Mark Zuckerberg. Azt írta: függetlenül attól, hogy a Facebook megvédi közösségét a legkülönfélébb visszaélésektől és a gyűlölködéstől, arról is gondoskodik, hogy az oldalon eltöltött idő valóban jól teljen.

A 2018-as személyes kihívásom az, hogy ezekre a fontos kérdésekre összpontosítsak

– szögezte le a Facebook-vezér.

Zuckerberg példákat is említ bejegyzésében, egyebek mellett azt, hogy az 1990-es és 2000-es években a legtöbb ember úgy gondolta, hogy a technológia decentralizáló erővel bír majd.

Ma sokan felhagytak ezzel az elképzeléssel. A kis technológiai cégek és sok ember úgy véli, hogy a technológia csak a hatalmat központosítja, és nem decentralizálja

– írta, majd hozzátette, szeretne mélyebben elmerülni ezen technológiák pozitív és negatív aspektusaiban, hogy hogyan lehet azokat a legjobban hasznosítani a Facebook szolgáltatásaiban.

Mark Zuckerberg mostani bejegyzése is érezhetően nagyobb társadalmi szerepvállalást sugall, mely a Facebook-vezér tavalyi amerikai turnéja után újfent azt a sejtést látszik beigazolni, miszerint a programozóból lett milliárdosnak nem kisebb célja van, mint az USA következő elnökének lenni.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Közösségi oldalaink



Média ajánlat - impresszum

Facebook