Pszichológia

Minden sporttevékenység lényege, a kiteljesedés élmény elérése. De hogyan döntsük el, hogy milyen sportot válasszunk?

1. Koncentrációs képesség – átlagon felüli. Azt jelenti, képes vagy befelé fordulni és magadra figyelni, de nem esel túlzásba. A többi játékosnál jobban tudsz az előtted álló ütésre fókuszálni és minden mást kikapcsolni. Mentális állapotodat képes vagy hatékonyan ennek a célnak a szolgálatába állítani. Képes vagy teljes mértékben az elkövetkező 10 másodpercre, az ütésre koncentrálni minden figyelmedet. A legtöbb játékos nem képes lelkiállapotának hatékony irányítására.

Nehéz elképzelni, hogyan léphetünk túl a kezdeti bogey-k, dupla bogey-k (vagy még rosszabb kezdés) rémálmából, de bizony lehetséges!

Nem csupán az utolérhetetlen tavaszi ízek miatt, de azért is, mert nagy szolgálatot teszünk a szervezetünknek, ha egyre nagyobb mennyiségben illesztünk az étrendbe rostos ételeket. A rostok teltségérzetet okoznak, csökkentik az étvágyat, és nem utolsósorban számos betegség kialakulásának vehetik elejét.

Testünk és a víz

Víz nélkül nincsen élet, s többek között a víznek is köszönhető, hogy mára ilyen sokszínű állat- és növényvilág alakulhatott ki bolygónkon, amely fejlődéstörténetének csupán utolsó pillanataiban jelent meg az ember. Az élő szervezet alapja a víz, és elmondható, hogy nincs semmi a Földön, ami azt teljes mértékben nélkülözni tudná . (8)

Az emberiség nagy része a mérsékelt éghajlati övben él – beleértve az Egyesült Államokat és Európát – ételeink többségét meg kell főzni az éghajlat és az emésztés egyensúlyának fenntartása érdekében. Tavasszal rövidebb ideig, de magasabb hőfokon készítsük az ételt; így a belseje nem fő át annyira. Aki olajat használ tavasszal, annak a magas hőmérsékleten végzett, gyors sütést javasoljuk. Vízben csak enyhén pároljunk, vagy kis lángon, rövid ideig főzzünk.

Az orvostudomány fejlődésével egyre több kutatást végeznek az emberi testtel kapcsolatban. Ennek és a megszámlálhatatlanul sok statisztikának köszönhetően hihetetlen mennyiségű érdekes tényt tártak már föl. A legtöbb az átlagos ember előtt azonban rejtve marad. Következzen néhány, olykor meglepő tény az emberi testről.

Miről árulkodik a férfiak korai hajhullása? Lehet, vagy nem lehet kezelni? Tisztázzuk, mitől is hullik ki az emberek haja?
Hajas baba vagy fénylő fejbőr?

Hiába népszerűek a könnyű kis vacsorák, az ember bizony sokszor túl lő a célon, mert nem tud ellenállni egy-egy nagyobb szabású lakomának. Nem is gondolnánk, mennyi gyógynövény lehet segítségünkre abban, hogy a gyomrunk békéjét visszaállítsuk. Ebből kifolyólag célszerű lehet a gyógyszeres fiók mellett megtölteni egy gyógyfüves fiókot is – az alábbiakkal.

1. oldal / 4

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Közösségi oldalainkMédia ajánlat - impresszum

Facebook