Már jövőre rövidebb lehet a nyári szünet

Már jövőre rövidebb lehet a nyári szünet

Az általános iskolásoknak a tanév végén még kéthetes, "táborszerű" foglalkozásokon kellene részt venniük a Népszava értesülése szerint.

Nem először merül fel a nyári szünet lerövidítésének kérdése, a Népszava szerint pedig ez már 2019-ben bekövetkezhet. A lap kormányközeli forrásból arról értesült, hogy a diákoknak a tanítás befejezése után további két héten át "táborszerű" foglalkozásokon kellene részt venniük.

Már az erről szóló döntés is megszületett – anélkül, hogy azt bármilyen szakmai egyeztetés előzte volna meg –, de az idei tanév lezárásáig várnak a bejelentésével – olvasható a cikkben, amelynek szerzője megjegyzi: az értesülésüket erősíti, hogy az iskolák továbbra sem kapták meg a következő tanév rendjét, holott annak ilyenkorra már nyilvánosnak kellene lennie.

A lap kérdésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem árult el konkrétumokat, csupán annyit válaszolt: valóban támogatja a kormány a táborozásokat, ez azonban nem jár a tanév meghosszabbításával.

Palkovics László oktatási államtitkár és Maruzsa Zoltán helyettes államtitkár is úgy nyilatkozott: a kormány elképzelései között szerepel, hogy iskolai táborokkal hosszabbítsák meg a tanévet.

MTI 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

 

Közösségi oldalainkMédia ajánlat - impresszum

Facebook