Rosszul indult a Rossi-korszak, megint bukott a fociválogatott

Rosszul indult a Rossi-korszak, megint bukott a fociválogatott

 

Vereséggel kezdte a Nemzetek Ligáját a magyar labdarúgó-válogatott, a finnek 1-0-ra győztek Tamperében. A magyar csapat továbbra is nyeretlen 2018-ban.

Marco Rossi, a debütáló szövetségi kapitány első mérkőzésén csak minimálisan nyúlt bele az elődei összeállításába. Négy év után újra bekerült a Vidi irányítója, Kovács István, szerepet kapott a finnek elleni utolsó meccset eldöntő Stieber Zoltán, míg Fiola Attila a védelem bal szélére került.

Az már az első percekben kiderült, hogy hiába a védelemben vannak a legrutinosabb játékosok, ez a csapatrész könnyedén zavarba hozható. Ezt használták ki a finnek, akik a 7. percben egy labdaszerzés után villámgyorsan befejezték az akciót, és a Kádárnál egy sebességgel gyorsabb Pukki megszerezte a vezetést. A vezető góltól csak megjött a finnek bátorsága, és több ígéretes akciót vezettek, míg a mieink nehezen találták a ritmust, alig jutottak el a kapu elé. Az első félidő utolsó 15 percében aztán életjeleket mutatott a válogatott, és néhány lövésben benne volt az egyenlítési lehetőség, de azok sem találták el a kaput.

A második félidőben a magyar csapatnál volt többet a labda, de időbe telt, amíg ez helyzetekben is megmutatkozott. Szalai Ádám nagyot küzdött elől, de a társaktól kevés segítséget kapott, amikor pedig szemben állt a kapussal, nem tudta értékesíteni a ziccert. A cserék némileg felpörgették a játékot, de éppen Varga Roland hagyta ki a meccs egyik legnagyobb helyzetét. Közben a finnek veszélyes kontrákat vezettek, és kétszer is a kapufát találták el.

Rossi keze nyoma némileg látható volt már a csapaton, hiszen a játék szervezettebb volt, mint Georges Leekens alatt, de a védelmi hibák és a kapu előtti bizonytalanság miatt vereséggel indult az olasz edző regnálása a magyar csapat kispadján.

Kedden a görög csapat lesz az ellenfél Budapesten, de a meccset zárt kapuk mögött rendezik.

hvg.hu

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

 

Közösségi oldalainkMédia ajánlat - impresszum

Facebook