Ryder Cup: Így áll össze az amerikai csapat!

Ryder Cup: Így áll össze az amerikai csapat!

Az USA együttesébe egy listáról kvalifikálja magát nyolc játékos, további négyet Jim Furyk kapitány szabadkártyával hív a csapatba.

A kvalifikációs időszak 2018. január elsején kezdődött, és augusztus 12-ig, a PGA Championship végéig tartott. A PGA Tour „átlagos” versenyein keresett 1.000 dolláronként egy pont jár, bár ide tartozik a Zurich Classic of New Orleans csapatverseny, valamint a GC események is.

A négy Major verseny (The Masters, US Open, Open Championship és a PGA Championship) nyertese a megkeresett ezer dolláronként két pontot írhatott, míg a többiek, akik túlélték a „cut”-ot, szintén ezer dolláronként másfél pontokat kasszíroztak. (megint lehetne sírni, hogy ne beszéljünk annyit a pénzről, de ez a teljesítmény fokmérője.)

Külön említést érdemel, hogy az úgynevezett párhuzamos események részvevői, amelyeket a PGA Tour versenyeivel egy időben rendeztek, nem részesülnek pontban.

 

A fentiek alapján a 100. PGA Championship után 2018. augusztus 12-dikén az alábbi nyolc játékos szerezte meg a részvétel jogát:

Az eredeti terveknek megfelelően Jim Furyk a Dell Technologies Championship után, szeptember 4-én sajtótájékoztatón hirdette ki, melyik három, általa választott játékos lesz a csapat tagja.

A döntés hullámokat kavart a szimpatizánsok körében, pedig ahogy a táblázatban is látható, a nyolc után közvetlenül következett három kiválóságot nevezte meg a kapitány. A nézeteltérés oka, hogy sokan a fiatalok közül szerettek volna néhányat a csapatba, így Kyle Stanley, Kevin Kisner, Tony Finau vagy Xander Schauffele jelölését várták.

Megint csak az előzetes tervek alapján került sor az utolsó játékos kiválasztására, már amennyiben az időpont a BMW Championship befejezéséhez volt kötve. Az időjárás közbeszólt, és a vasárnapi játékra nem került sor, így a verseny hétfőn ért véget. Az újabb sajtótájékoztatón szeptember 10-dikén Furyk Tony Finau-nak szavazott bizalmat, ő lesz csapatának 12. tagja. Miközben Finau végig bízhatott Furyk jóindulatában (együtt voltak Párizsban, és egy flightban játszottak nemrégen…), már nem tudhatjuk meg, mit lépett volna a csapatfőnök, ha a végig jól játszó Schauffele megnyeri a BMW-t?

 

Cservák László

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

 

Közösségi oldalainkMédia ajánlat - impresszum

Facebook