Szomszédok kupája Európa szívében

Szomszédok kupája Európa szívében

Négy állomásból álló versenysorozatot hirdetett Csehország, Szlovákia, Magyarország és Ausztria. A májusi, rangos, FIFG 500-as besorolású versenyek eredményei alapján kerül ki kategóriánként a European Neighbour Trophy győztese. A versengés célja a közép-európai országok versenyeinek még dominánsabbá tétele a nemzetközi versenyrendszerben.

A csehországi Central Cup, a Szlovák Footgolf Open, a magyarországi Traditional Footgolf Cup és az Osztrák Footgolf Open eredményei alapján utóbbi verseny után díjazzák a négy torna legjobb férfi, női és szenior játékosát az újonnan létrejött négy nemzet kupájának keretein belül, amit European Neighbour Trophy-ra kereszteltek.

− Nagyon fontos, hogy segítsük egymást a térségben, és motiváljuk a tengerentúlról érkező játékosokat, hogy akár több hétig Európa szívében, egymást követő, rangos versenyeken vegyenek részt, és így négy egymást követő hétvégén kelljen top formában játszaniuk − mondta a European Footgolf Tour honlapjának nyilatkozva Gelencsér Gábor, a Magyar Footgolf Szövetség elnöke.

A társszervezők közül osztrák részről Patrick Gauder annak fontosságát hangsúlyozta, hogy ezzel közép-Európa megmutathatja, milyen nagy dolgokra képesek közösen együttműködve, míg a szlovák szövetség elnöke, Jaro Snajdar aláhúzta, ez a távoli országokból érkező játékosoknak is nagy segítséget nyújthat és egyben komoly motivációt jelenthet. Ehhez kapcsolódva Jakub Mares, a cseh szövetség első embere hozzátette, az amerikai kontinensről érkező játékosokat így a közeli országok együttműködve segíthetik, hogy biztonságosan jussanak el egyik helyszínről a másikra és vegyenek részt minél több európai versenyen.

A cseh és szlovák verseny után a hétvégén a magyarországi Traditional Footgolf Cup következik Balatonudvariban, majd jövő hétvégén Ausztriában zárul a szomszédok kupája.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Közösségi oldalainkMédia ajánlat - impresszum

Facebook