Kultúra
Öngyilkos lett Keith Emerson, az Emerson Lake & Palmer billentyűse

Kaliforniában, Santa Monica-i otthonában, 71 éves korában elhunyt Keith Emerson, az Emerson, Lake & Palmer alapítója, a szimfonikus rock atyja - írja a Rolling Stone. Halálhírét zenésztársa, Carl Palmer is megerősítette, bár nem részletezte. A rendőrség szerint Emersonnal egy piztolylövés végzett, valószínűleg fejbe lőtte magát. A zenész holttestét péntek reggel találta meg a barátnője.

A téli napforduló az északi féltekén a csillagászati tél kezdetét jelenti, a legtöbb kulturában számos ősi népi szokás kapcsolódik hozzá, és ünnepségek kisérik, mint pédául a zsidó Hanuka, vagy maga a Karácsony, amelyet valószinűleg több pogány ünnepből vett át a keresztény vallás.

2011-ben még több programmal és versennyel várja a látogatókat az V. OTP Lovas Világkupa. A december 2-4 közötti eseményre az indulók heteken, hónapokon át készülnek lovaikkal.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) a hagyományoknak megfelelően idén ismét megtartja jótékonysági estjét a Vígszínházban, ahol Yasmina Reza, világhírű magyar származású francia írónő „Az öldöklés istene” című (metsző humorú) vígjátéka kerül bemutatásra.

Érdekfeszítő olvasmány és mindenkinek szép ajándék Lévai Katalin új, detektívregényszerű családregénye, a „Karácsonyi égbolt”.

„JÁSDI ISTVÁN, amióta betette a lábát a fehér oszlopos villába, és lassan visszavásárolta az egykori Ranolder-birtokhoz tartozó területeket, tudatosan, néha ráérzéssel, némi diplomáciával és rengeteg gondos kertészkedéssel bizonyította újra a csopaki borok egykori hírnevének valódiságát. A ház megtalálta újabb lakóját, aki elődeihez méltóan saját céljain túl a borvidéket, azon is túl pedig a magyar borokat szolgálja, állhatatosan.”

A város urai korlátlan hatalmat élveznek a tengereken, és ők szabják a törvényeket. Az ott élők sosem érezhetik magukat biztonságban: démonok és holt lelkek árnyai kószálnak az utcákon, és a hírhedt őrjárat tartja rettegésben a városlakókat.

Augusztus 28-án, vasárnap 19.30 órától Máté Péter és Cserháti Zsuzsa legszebb és legismertebb dalai csendülnek fel a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

Nagyon pörgős nyarat tudhat magáénak a gyulai Dirty Slippers. Szüntelenül turnéznak a Republic-kal (legközelebb Augusztus 19. Hajdúszoboszló, majd Augusztus 28 Vésztő-Magor), videoklipet forgattak a rádiós slágerlistákat ostromoló Fanni (Hang vagy jel) című dalukhoz, melyben a zenekar frontemberének, Lobó-Szalóky Lázárnak a menyasszonya a siket szépségkirálynő Weisz Fanni is főszerepet kapott, valamint eleget tettek szülővárosuk megkeresésének is, Gyula városáról énekelnek új dalukban a Vizek Városában.

1. oldal / 3

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Közösségi oldalainkMédia ajánlat - impresszum

Facebook