December első hétvégéjén újra rajtol a Lovas Világkupa

December első hétvégéjén újra rajtol a Lovas Világkupa

2011-ben még több programmal és versennyel várja a látogatókat az V. OTP Lovas Világkupa. A december 2-4 közötti eseményre az indulók heteken, hónapokon át készülnek lovaikkal.

2011-ben még több programmal és versennyel várja a látogatókat az V. OTP Lovas Világkupa. A december 2-4 közötti eseményre az indulók heteken, hónapokon át készülnek lovaikkal. A rendezvény főszervezői a Lázár fivérek idén sem bíznak semmit a véletlenre, látványos show-kkal, nemzetközi szintű versenyekkel ejtik ámulatba a közönséget. Az esemény csúcspontjaként először mutatkozik be Magyarországon a világhírű francia kaszkadőr és lóidomár, Lorenzo. Az idei Lovas Kupáról sem maradhatnak el a hazai hírességek futamai, így a jubileumi évben újra szurkolhatunk kedvenceinknek.

 

December első hétvégéjén újra elstartol a Lovas Világkupa, amelynek ünnepélyes fogadásán Lázár Vilmos a Magyar Lovas szövetség elnöke Lázár Zoltánnal, Mondok Józseffel és Horváth László miniszterelnöki megbízottal karöltve köszöntötték az esemény résztvevőit.

 

Idén is izgalmas versenyeken üdvözölhetjük a világ legjobb lovas sportolóit: 2011-ben a három napos eseményen összesen 21 nemzet, közel 200 lovasa, mintegy 300 lóval lesz látható az Arénában.

 

Az ünnepi show-műsorok csúcspontja a legnívósabb európai lovas rendezvények sztárja, a világhírű francia kaszkadőr és lóidomár, Lorenzo bemutatója lesz.

Természetesen az idei évben is kiemelt program a hazai médiaszemélyiségek és sportolók díjugrató- és fogathajtó versenye, illetve az OPT Lóerő Próba néven ismert közkedvelt sorverseny, ahol a hírességek gyerekekkel állnak rajthoz, hogy bizonyítsák ügyességüket. A háromféle versenyszámban olyan sztárok vesznek részt, mint: Szabó Zsófi a Jóban Rosszban színésznője, Fábry Sándor, Pataky Attila, Sasvári Sándor, Mészöly Géza, Rékasi Károly, a kajakozó Kovács Katalin, Faragó András, Piroch Gábor, Szöllősi Györgyi, Bebe, Katus Attila, Galambos Lajos és Mága Zoltán és Kovács Péter freestyle világbajnok.

 

Sasvári Sándor a tavalyi év egyik közkedvelt versenyszámában, a Ride and Drive-ban indul, ahol nem csak a lovagló-és vezetési technikáját kell bizonyítania, de akadályugratásban is jeleskednie kell.

 

„Nekem a ló az életem. Ahol ló van, ott bármilyen feladatot szívesen vállalok. Már negyedévszázada versenyzek, és rendszeres résztvevője vagyok a Lovas Világkupának is. Az első kupát ráadásul én nyertem. Mivel minden nap lovagolok, és heti rendszerességgel edzek, nincs szükségem különösebb felkészülésre. A vezetést pedig folyamatosan gyakorolom, hiszen éjjel-nappal úton vagyok. Idén ötödik alkalommal indulok Szaturn nevű lovammal. Egyszer versenyeztem idegen lóval, de többször leestem róla, ezért ezt idén nem kockáztatom meg.” – mesélte Sasvári Sándor.

 

 

Pataky Attila tavalyi győzelme után magabiztosan tekint a fogathajtó versenyre.

 

„Egy-két edzésre mindenképpen kimegyek Domonyvölgybe a Világkupa előtt, de nem aggódom, hiszen számomra a részvétel a fontos. Imádom ezt a közeget, pedig csak 50 évesen tanultam meg lovagolni. Érzem a lovakat, a lovak pedig éreznek engem. Szinte mindenki esélyes, főképp Fábry Sándor, aki rutinos versenyzőnek számít. Nem zavarna, ha idén lekőrözne, hiszen az én életem már így is tele van győzelemmel. De azért nem fogom hagyni magam” – mondta nevetve Pataky Attila.

 

Lázár Vilmosék várják a jövő lovasait is. A pénteki III. Nemzeti Gyermek Lovasnapon 13 ezer gyermek ünnepel majd együtt a nyeregben. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Közösségi oldalainkMédia ajánlat - impresszum

Facebook