„Csaknem 300 diák csatlakozott a programba”

 

Madarat lehetett volna fogatni Sárközi Ricsivel a beszélgetésünk alatt. Mint mondta érezni, hogy az általános iskolások körében egyre nagyobb az érdeklődés a golf iránt. 13 osztály, több száz diákja érdeklődik a sport iránt – számolt be Ricsi, a Hungarian Golf Magazinnak.  
 
„Télen iskolákba jártam népszerűsíteni a gyerekek körében a golfot a SNAG golf segítségével, hogy aztán tavasszal, ahogy itt a jó idő, már pályán is megismerkedhessenek vele” – kezdte.
 
 
„A szentendrei Barcsay Jenő Általános Iskola igazgatónője - legnagyobb örömömre - tárt karokkal fogadott. Az igényfelmérés kimutatta, hogy közel 300 diák szeretne megismerkedni a golffal. Hihetetlen szám, bevallom, ezt magam sem gondoltam volna. Azóta hétfőn, szerdán és pénteken délelőttönként testnevelés óra keretében edzem a gyerekeket, akik nagyon lelkesek és élvezik a játékosok feladatokat, mely által a chip, putt, valamint a lendítő ütéseket sajátíthatják el. Az iskola emellett a legjobb körülményeket biztosítja. Általában szabadban, a műfüves pályán tudunk gyakorolni, amely nagyon jó minőségű. Ha rossz az idő, a tornateremben van lehetőségünk edzeni.
 
További jó hír, hogy már több osztály jelezte, hogy osztálykirándulás keretében ellátogatnának a kisoroszi Magyar Golf Clubba, hogy valós körülmények között is lássák, miről is szól ez a sport. Ezen felbuzdulva már szervezem a nyári táborokat, ahol intenzív egy hetet tölthetnek a gyerekek a golfpályán. Pomáz, Szentendre, Budakalász, Leányfalu, Visegrád környékén hirdetem az iskolákban.
 
A nagy érdeklődésre való tekintettel egy Sárközi Golf Team kezd kialakulni. Péntek Alexandra az erőnlétért, a fizikai felkészültségért felel, míg jómagam a golftechnikáért. Emellett egy gyógy-masszőr, Ollé István is segíti a munkát” – tette hozzá.
 
Beszélgetésünk során azt is megtudtuk, hogy a jövő hét végén, nemzetközi versenyen lép pályára tanítványával, Benzay Zsomborral.
 
„Bertényi Balázs hívta fel a figyelmemet erre a versenyre, amelyet Szlovákiában, a Penati Golf Resortban tartanak. Az egy napos kupa nagyon különleges, ugyanis egyéni és csapatverseny is egyben. A terveink szerint ott leszünk és közösen képviseljük a magyar trikolórt, ezzel is igyekszünk felkészülni a hazai junior tour kezdetére.”

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés