Minden versenysorozat felfüggesztve

A Magyar Footgolf Szövetség elnöksége a koronavírus elleni védekezés hatékonyságának érdekében a továbbiakban is szünetelteti az összes rendezvényének szervezését, lebonyolítását, a szövetség továbbra sem rendez, és nem is támogat semmilyen footgolfeseményt.

Az MFGSZ felfüggesztette már legutolsó versenysorozatát is, a Footgolf Match Play Opent. A szövetség továbbra is legfontosabb feladatának tartja játékosai és családtagjaik egészségmegőrzését, ezért a koronavírus terjedésének minimalizálása érdekében hozta meg döntését. Az összes elmaradt verseny, esemény új időpontjáról, a kialakult helyzetet folyamatosan mérlegelve, később dönt az elnökség.

A szövetség már korábban bejelentette, hogy a Footgolf Országos Bajnokság (FOB) első fordulóját törli a járványhelyzetre való tekintettel és az áprilisra tervezett match play sorozatok rajtját is bizonytalan időre elhalasztja. A szervezők ezúton közlik, hogy a FOB 2. (04. 05.-re tervezett) és 3. (04.19.-re tervezett) fordulója is elmarad. A május első hétvégéjére tervezett, FIFG 500-as besorolású Traditional Footgolf Cupot elhalasztják, a tervek szerint augusztus végére.

– Ezúton kérjük mi is játékosainkat, hogy aki teheti, maradjon otthon! Ennél magasabb prioritás most nem létezik az életünkben, felelősséggel tartozunk családtagjainkért, az idősebbekért és embertársainkért – hangsúlyozta Hrutka János, az MFGSZ elnöke. – A szövetség a járvány végéig nem rendez és nem is támogat semmilyen versenyt, összejövetelt, bármilyen nagyságú csoportos sportolást. Ha valaki mindezek ellenére, saját felelősségére úgy dönt, hogy kimegy gyakorolni valamelyik pályára, kérjük, egyedül tegye és tartsa be a higiéniai utasításokat, előírásokat. Remélhetőleg, hamarosan újra találkozhatunk a pályákon.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés