Elmaradtak a mínuszok

Magyar Kupa 1. nap

Május 8-án rekordszámú résztvevővel (146 fő) elrajtolt a 32. Magyar Kupa. Lássuk kinek, hogyan sikerült az első felvonás a Pannonián. 

 

 

Fej-fej mellett

A frissen megszerezett diplomájával Amerikából hazatérő Csányi Olivér golfszempontból rögtön mélyvízbe vetette magát: kezdésnek egy Magyar Kupa, amelyen ráadásul címvédőként lép pályára.

A célom nem az, hogy a küzdelem okozta stressz terhét magamra vegyem, hanem hogy minél jobb teljesítményt nyújtsak és megpróbáljam a tavalyi szintet hozni. Ez a verseny a játék élvezetéről szól!" – nyilatkozta a megmérettetés előtt Olivér, és jó úton halad, hogy az a bizonyos tavalyi szint meglegyen, ami akkor aranyat ért.

De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen ez még csak az első nap: Olivér even part játszott (72) és ezzel rögtön az élre tört. Jött 3 birdie az 5-ös, 7-es és 13-as lyukon, a mínuszokat azonban rendre kiegyenlítették a következő szakaszokon ütött bogey-k. Csányi teljesítménye egyelőre kísértetiesen hasonlít a tavalyi évre, ahol szintén 72-vel indított, és talán sokan emlékezhetnek, milyen volt a folytatás…!

A Magyar Kupával kapcsolatban nincsenek eget rengető elvárásaim - olyan eredményt szeretnék elérni, amely remélhetőleg elég lesz az első helyhez.” – ezt már a Pannonia Junior Academy játékosa, Závaczki Bálint nyilatkozta a verseny előtt, aki nagyon jól építette fel a napját. Az első kilencen nem is hibázott, a 6-os szakaszon ütött birdie-nek köszönhetően -1-gyel fordult a hátsó kilencre, itt a 16. szakaszig további 2 birdie-vel növelte előnyét. Ezen a szakaszon azonban jött egy tripla, amivel a 3 ütés előny rögtön elolvadt. Aggodalomra azonban semmi ok, Bálint T1-ben várja a folytatást. Idén már nyert egy szövetségi versenyt (II. Winter Cup), látszik, hogy jó formában és kellő motivációval érkezett a Kupára is.

 

A 3-as szám bűvöletében

Három játékos is T3-ban végzett szombaton. Az összesített férfi ranglistán második (az előző hétvégi Balatonudvari Ranglista győztes) Bertényi Bence 3 birdie-vel zárt, emellett azonban több bogey és egy dupla is becsúszott, +2-vel (74) indul vasárnap.

Dr. Bohács Zsolt, a nap meglepetésembere, is ott van a legjobbak között: az első szakaszon ugyan +1-gyel indított, ezt követően azonban 15 szakaszon keresztül nem tudott hibázni, sőt két birdie-jének köszönhetően -1-gyel állt a 17-esehez. Ekkor azonban jött egy bogey, majd egy dupla zárásnak.

A harmadik helyen a szintén Pannóniás, Stöllinger Viktor végzett, aki Bohácshoz hasonlóan bogey-val indított, de abból duplával. Az első kilencen még hullámzóbb játékot sikerült a hátsó kilencre stabilizálni, hibátlan kilencet ment a junior játékos a pálya második felén.

 

A megüresedett trón várományosai

A 3-szoros bajnok Vadkerti Adél idén tanulmányai miatt nem tudott elindulni a Kupán, így biztosan elmarad a címvédés a nők mezőnyében.

Kiss Polett Karolina be is jelentkezett a díjért: a tavalyi év ezüstérmese jól kezdte a szombatot, a 8. szakaszig hibátlant ment, közte egy birdie-vel, a játék középső szegmensétől kezdve azonban több bogey is becsúszott.

79-es score-jával vezeti a nők mezőnyét, előnye egy ütés a senior nők csapatkapitánya Batta Krisztina és kettő az összesített női ranglistát vezető Berkenyei Daniella előtt.

 

Cikkünk megírásának pillanatában még nem minden versenyző ért be, de ez az első helyen állók sorrendjét nem befolyásolja. 

 

Bruttó férfi:

T1 Csányi Olivér: 72

T1 Závaczki Bálint: 72

T3 Bertényi Bence: 74

T3 dr. Bohács Zsolt:74

T3 Stöllinger Viktor:74

 

Bruttó női:

1 Kiss Polett Karolina:79

2 Batta Krisztina:80

3 Berkenyei Daniella:81

 

Összes eredmény IDE KATTINTVA!

 

Képek forrása: hungolf.hu


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés