Kirándulás a golfpályán

 

Interjú Joseph Horvathtal

 

A többszörös golfbajnok, Joseph Horvath, a napokban ünnepelte születésnapját. A 32. Magyar Kupa résztvevőjével a küszöbön álló versenyeiről és amerikai utazásáról beszélgettünk. 

 

Engedd meg, hogy születésnapod alkalmából szívből gratuláljunk! Nemrég részt vettél a Pannonia Golf Club pályáján megrendezésre kerülő Magyar Kupán. Milyen volt a hétvége?

Az első napon, a negyedik szakaszon nagyon jó drive-ot ütöttem, de a labda beleesett egy mély üregbe. A par ötösön mindössze 45 méterre voltam a greentől, ám a szerencse ismét elpártolt tőlem, mert a vízbe ütöttem a labdát. Ezzel összesen öt ütést veszítettem, ami egy kicsit dühített. A hatoson végül sikerült az erdőbe ütnöm a labdát, amiből egy dupla bogey született. Az első nap tehát egy valódi kirándulás volt! Azt gondoltam, kilenc lyuk után megállok és lejövök a pályáról, de aztán hátul 38-39-et mentem. 

 

Mi történt a második napon?

Vasárnap Hideg Jánossal és Szeberényi Zsolttal játszottam egy nyugodt és jó hangulatú flightban. Az egyetlen nehézség az volt, hogy a tizennyolc szakaszból tizenkettőt erős szélben kellett lejátszani, a nyolcason pedig becsúszott egy bogey, de így is nagyon szép teljesítményt nyújtottunk és a kilences szakasz aztán meghozta a várva várt birdie-t is. Összességében elmondhatom, hogy egy igazán élvezetes és kellemes játék részese lehettem a hétvégén!

Milyen további terveid vannak májusban?

Pénteken indulok a Balaton Golf Clubban megrendezendő Pénteki Párbaj Kupán, majd szombaton részt veszek a zalacsányi Race to Zala Springs következő fordulóján. Vasárnap Hencse felé veszem az irányt, ahol már vár a Szenior Tavasz. Ezt követően csomagolok, és az egyesült államokbeli Kentuckyba utazom, ahol a régi barátaimmal egy kellemes golfverseny keretében elevenítjük fel a múltat!

 

Fotó: Joseph Horvath

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés