Ha jó flightba kerülsz...

A június 5-én megrendezett Hödlmayr Golf Cupon az Old Lake oktatója, Kuti Gábor remekelt. A profi versenyző ezúttal tatai golftorna izgalmas pillanatairól, az eredményes felkészülés kulisszatitiakiról mesélt nekünk. 

 

 

Hogy érezted magad a Hödlmayr Golf Cupon?

Minden évben részt veszek ezen a versenyen, mert főszponzorunk, Iván György, a Hödlmayr igazgatója régi jó barátom. Egy meghívás révén tudtam nevezni a megmérettetésre, amelynek első díját át is adtam a legjobban teljesítő amatőr játékosnak, Károly Ádámnak. Ebben az évben a Hödlmayr család a járványhelyzetre való tekintettel nem tudott részt venni a megmérettetésen, ezért idén nem velük, hanem a barátaimmal játszottam. Az egyes elütőről indultam, aminek nagyon örültem. A rutinomnak megfelelően egy órával a verseny előtt érkeztem a pályára, ahol bemelegítettem, majd tíz órakor megkezdődött a verseny. Mint mindig, most is egy kiváló minőségű, remekül felkészített, gyors greenekkel rendelkező pályán játszhattunk, ráadásul az időjárás is kegyes volt hozzánk. Remekül indult a golftorna, hiszen mindjárt az egyes szakaszon sikerült szereznem egy birdie-t! Ezt követően sajnos becsúszott a hármason egy bogey, de utána már végig stabil, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottam. A négyestől a hetes szakaszig csak par-t játszottam, amit ismét egy birdie követett a nyolcason. Majd három par után ismét jött három birdie – ebből az egyik egy harminc centiméteres birdie putt volt.

A kiváló humorral rendelkező flighttársaim – Dobos János, Sándor Lajos és Iván György -, illetve a tatai pálya ismerete is szerepet játszottak abban, hogy ilyen flottul ment a játék. Ekkor azonban fél füllel meghallottam, hogy -4-en állok, ami kissé megzavart, és a koncentrációm elvesztése miatt háromszor is par fölött ütöttem. A játékot végül -1-es eredménnyel zártam. Nem először kerültem ilyen helyzetbe: a zalacsányi PGA Pro harmadik fordulóján is mínuszban álltam, de az utolsó szakaszt lebogeyztam, ezért par-ral sikerült teljesítenem a versenyt, ami az első helyezést eredményezte. Ezen a megmérettetésen is egy remek csapatban játszhattam – ifj. Tringer László és Makszin Áron voltak a társaim -, márpedig ha jó fligthba kerülsz, az rossz játék már nem lehet.

 

Ezek szerint te nem javaslod, hogy a versenyző játék közben számolgassa az eredményét.

Az a legideálisabb, ha a golfozó a pillanatban él, ha az adott ütésre és helyzetre koncentrál, ugyanakkor nem próbál túl görcsösen ráfeszülni a játékra. Véleményem szerint fontos, hogy a versenyző stabil lelkiállapotban, pozitív gondolkodással kezdjen neki az ütésnek.

 

Hogyan készültél a Hödlmayr Golf Cup-ra?

Mivel a versenyt megelőző napokban folyamatosan oktattam, a bemelegítést leszámítva szinte alig jutott időm a felkészülésre. Szerencsére a tatai pályát úgy ismerem, mint a tenyeremet!

 

Mennyiben különbözött ez a torna a korábban, még a vírus előtti időszakban megrendezett versenyektől?

Egy hónappal ezelőtt lehet, hogy más választ adtam volna a kérdésre, most azonban úgy láttam, nem volt lényeges különbség. Az ebédet is a teraszon, a kerthelyiségben fogyaszthattuk el, ezt követően pedig sor került az eredményhirdetésre.

 

Mesélj egy kicsit az oktatói munkásságodról!

Felnőttek és gyerekek részére is tartok egyéni órákat. Hamarosan elkezdődik a Junior Tour, ahol több tanítványom is elindul. Bízom benne, hogy sikeresen teljesítik a bajnokságot, én pedig versenyeredményeimmel, szakmai alázatommal és hozzáállásommal példát mutathatok nekik!

 

Fotó: Kuti Gábor 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés