Mindenkinek megvan a maga mumusa

 

A június 5-én, a Pannonia Golf & Country Clubban megrendezett Audi Quattro Kupa egyik győztesével, Dr. Bohács Zsolttal beszélgettünk. 

 

 

A szombati Audi Quattro Kupa ezúttal greensome játékformában zajlott le. Mennyiben különbözött ez a megmérettetés egy hagyományosabb, egyéni stableford formában megrendezett versenytől?

A greensome egy páros játékot takar, ami azt jelenti, hogy a partnerrel együtt kell teljesíteni a tizennyolc szakaszt. Mindkét versenyző elütőhöz áll, és a két labdából az általuk jobbiknak véltet folytatják, majd felváltva ütve mennek végig a tizennyolc szakaszon. A greensome talán egy picit könnyebb a stableford játéknál, hiszen ha a játékospár egyik tagjának nem sikerült az elütése, lehetőségük van a jobbik labdát választani. Szakaszonként egy-egy rossz ütést tehát „el lehet dobni". A kezdőütések így könnyebbé válnak és a golfozókat sem terheli a stressz.

 

Milyen volt a Kupa hangulata, hogy érezték magukat?

Az az igazság, hogy partneremmel, Rádonyi Kristóffal elég alacsony hendikeppel rendelkezünk, ezért a kijutásért való harcban nem rúghattunk labdába és kizárólag a verseny megnyerésére helyeztük a hangsúlyt. A szombati napon egy rendkívül kellemes, baráti hangulatú megmérettetés résztvevői lehettünk a Pannonia Golf Club pályáján. Dr. Horváth Péter és Magyar Krisztián, illetve Briglovics Gábor és Koller György párosában méltó ellenfelekre leltünk, kihívóink arra ösztönöztek minket, hogy minél imponálóbb eredményt érjünk el. A play off-ból azonban Kristóf és én kerültünk ki győztesen, így harmadjára is sikerült elhódítanunk az elsőbbséget az Audi Kupán!

 

Mi volt a legnagyobb kihívás ezen a versenyen?

Szerettünk volna par közeli eredményt felmutatni, 72 ütéssel teljesíteni a játékot, de egy-egy apróbb hiba miatt ez sajnos nem sikerült. Reméljük, jövőre még ennél is jobb teljesítményt nyújtunk!

 

Melyik a mumus-szakasza a Pannonián?

Mint minden golfozónak, nekem is vannak nehezebb szakaszaim, amelyek egy kicsit több koncentrációt kívánnak: a hetes például mindig kihívást jelent, a tizenkettesen pedig gyakran tévedek és hibázom. Az egyes szakasz sem egyszerű – ha egyéni stablefordot játszom, örülök, ha egy szimpla bogey-val megúszom (nevet).

 

Milyen módon készültek az Audi Kupára?

Általában közösen játszunk, így volt ez a csütörtöki gyakorlókör során is, ahol már látszott, hogy nem megy rosszul, hiszen mindketten kiválóan ütöttük a labdát és számos birdie-vel fejeztük be az aznapi gyakorlást. Ez növelte az önbizalmunkat és reményünket, hogy a hétvégi tornán sikeresen legyőzzük majd kihívóinkat, akik az amatőr golf legkiválóbb hazai képviselői.

 

Milyen további terveket dédelget?

Természetesen jövőre is próbálkozunk, illetve az év hátralévő felében is megpróbálunk minél nagyszerűbb eredményeket elérni. Szívből reméljük, hogy sérülés- és vírusmentes lesz a szezon folytatása!

 

A szombati Kupán érzékelt bármilyen változást a korábbi, járványhelyzet előtt megszervezett versenyekhez képest?

Kicsit szigorúbb feltételek mellett zajlott az idei játék: nem vehettük igénybe caddie segítségét, sőt, korábban, az év elején még a zászlókat sem vehettük ki a lyukakból. Szerencsére úgy tűnik, szép lassan enyhülnek a korlátozások. Remélem, hogy nyáron már caddie-k is kísérhetnek minket, várom már, hogy minden versenyző maszk nélkül vehessen részt a golfklubokban zajló pezsgő életben, és szabadon élvezhessük a golf csodálatos sportját!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés