Akik poggyász nélkül utaznak

Interjú Budai Lottival, az Akik poggyász nélkül utaznak szerzőjével

 

 

Eddig történelmi regényeket írtál, de most egy 21. századi történeted jelenik meg. Mesélj egy kicsit erről, mennyire volt más egy jelenben játszódó történetet írni?

Ami számomra új volt, az a totális szabadság érzése. A cselekmény megalkotása terén. Azelőtt a valós történelmi események sorvezetőként szolgálhattak, azoktól nagyon eltérni ugye nem is illett, illetve nem is akartam. Most tényleg, szó szerint tiszta lappal kezdhettem egy történet felépítésébe, és az a kifejezés, hogy határtalan lehetőségek egyszerre csodálatos, de olykor ijesztő is.

 

Van esetleg Lottiban és Laurában valami közös?

Közös? Igen, van... Persze, hogy pontosan mi is bennünk Laurával a közös, jó kérdés.
De talán először is az, hogy más-más hatásra, de harmincon úl mindketten rájöttünk, hogy valami nagyon nincs rendben az életünkkel.
Illetve az élettel úgy am blokk, azzal, ahogy éljük, hogy egyáltalán életnek hívjuk ezt a megszakadásig való rohanást, függetlenül attól ki mit üldöz. Aztán jön a többi. Köztük a felismerés, hogy ha másfajta életre vágysz, abba nem lehet csak úgy hurrá- pozitivizmussal belecsapni, annak ára van, szembe nézést igényel, őszinteséged magaddal és a múltaddal, de ez már a második kötetre tartozik... Meg persze vannak kézzelfoghatóbb párhuzamok is. Nekem is volt Bencém például, aki megkavarta Lauránál az állóvizet és aki miatt végsősoron Indiába utazik.
Pontosabban ő több mindenkiből áll össze.
Barátokból, ismerősökből. Máshogy jöttek az életembe, volt aki, hamar ment és van, aki velem maradt... Egyébként elképesztő, hogy éppen akkor fordult úgy a világ, hogy tömegeket kényszerítsen szembenézni a kérdéssel: mi nem volt oké velünk? Amikor ez a könyvem megjelenik. Ezért is hiszek benne, hogy sokak lelkéhez utat talál.

 

Mit tartogat még számodra ez az év? Folytatni fogod később ezt a vonalat is, amit az Akik poggyász nélkül utaznakkal elkezdtél?

Ezt a sorozatot, amit Laurával elkezdtem, mindenképpen befejezem. Szeretem ebben a könyvemben, hogy olvasmányos, cselekményes mégis. komplexek a szereplők is a problémáik is, kell nekik idő és persze oldalszám, hogy kigubancolják a dolgaikat.
Aztán meglátjuk. A Rizsporos kötettekkel is biztosan van még dolgom, sőt a régi idők nőivel, úgy általában. Hamarosan az Éva Magazin egy podcast műsorában leszek társműsorvezető Zubor Rozival, Micsoda nők voltak címmel! Szeretnék, rendelni egy webshopot a Rizsporos vonal mellé, új blogot is tervezek, a testi- lelki épség, önszeretet és egyezséges táplálkozás vonalon is körvonalazódik bennem egy recept/életmódkönyv ötlete valamikor a távolabbi jövőre... Úgyhogy az év ötleteket és munkát tartogat bőven, csak idő kell már hozzá.

 

 

A SZERZŐ KÖNYVE AZ ÁLOMGYÁR KIADÓ GONDOZÁSÁBAN JELENT MEG, MEGVÁSÁROLHATÓ A KIADÓ WEBSHOPJÁBAN ÉS KÖNYVESBOLTJAIBAN, ILLETVE MINDEN NAGYOBB KÖÖNYVKERESKEDŐ KÍNÁLATÁBAN IS MEGTALÁLHATÓ.

 

 

Forrás és fotó: Budai Lotti


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés