A norvég női strandkézisek fellázadtak a dresszkód ellen

 

Ezerötszáz euróra (átszámítva mintegy 540 ezer forintra, illetve közel 16 ezer norvég koronára) bírságolták a norvég női strandkézilabda-válogatottat, amiért a játékosai bikinialsó helyett rövidnadrágban léptek pályára a bulgáriai Várnában rendezett Európa-bajnokság bronzmeccsén a spanyolok ellen – írja a BBC.

 

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) közlése szerint a büntetés végösszege úgy állt össze, hogy fejenként 150 eurónyi bírságot szabtak ki a sportolókra, mivel a Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) hatályos szabályzata szerint a kifogásolt sportviselet eltér a szervezet strandkézilabdára vonatkozó dresszkódjától.

Kare Geir Lio, a Norvég Kézilabda-szövetség (NHF) elnöke viszont az AFP hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy ideje volna a szabályokat módosítani. Kijelentette, hogy a szövetség nagyon büszke „a lányokra”, akik jelezték, hogy elég volt. Tovább küzdenek azért – fűzte hozzá a szövetségi elnök –, hogy a játékosok olyan viseletben léphessenek pályára, amiben jól érzik magukat.


Az Európa-bajnokság előtt a norvégok kérték az EHF-et, hogy a válogatott rövidnadrágban léphessen pályára, de válaszul csak a figyelmeztetést kapták, hogy a szabályok megszegése pénzbírságot von maga után. Sportági körökben évek óta téma, hogy szakítani kellene a bikinialsóval, amelyet több játékos is megalázónak, illetve kényelmetlennek tart. Abid Raja norvég kulturális és sportminiszter hétfőn arról tweetelt, hogy itt az idő „a macsó és konzervatív” nemzetközi sportviseleti szabályok megváltoztatására.

Forrás: Index

Fotó: Getty Images

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés