Csányi -6-tal az élen

Magyar Amatőr Nyílt Bajnokság - második nap

 

A 43. Magyar Nyílt Bajnokság első napjától azt kapuk, amire papíron számítani lehetett. Több nagyon erős produkció mellett két -5-ös teljesítény is felkerült a score-boardra, ráadásul legnagyobb örömünkre az egyik Csányi Olivér nevéhez kötődik. Lássuk, milyen izgalmakat tartogatott Zalacsányban a szombati nap?

 

Csányi Olivér (67, 71) a bajnokság második fordulójában, ha az első napi űrszámokat nem is, de a jó score-t hozta, mellyel immár egyedül vezeti a férfiak mezőnyét. Csányi nagyon erős félpályás teljesítményt hozott: a hármas, négyes, hetes szakaszokon birdie-t ütött, a hátsó kilencen kicsit visszaesett a teljestménye, hamar összeszedett három bogeyt, a 15-ösön ütött birdie azonban bebiztosította számára a mínuszos kört (-1) és az első helyet. 

 

A szlovák Babic Matej (71, 70) és a Málta szigetéről érkezett Schulze Doring Laurens (71, 70) szintén nagyon jót ment, egy ütést javítva pénteki eredményén. 
Babic Matej öszesen négy szakaszt birdie-zett le, három bogey mellett, Schulze - bár már az első szakaszon becsúszott egy bogey -, az első kilencen három, a hátsón két birdie-t ütve remekelt.

 

A negyedik helyezést a szintén Máltáról származó versenyző, Verelst Micallef John (73, 69) szerezte meg -2-es összetett eredménnyel, míg a pénteki fordulóban csúcsformában teljesítő Lovro Horvath (67, 76) a 10-es és 11-es szakaszokon nagyon hibázott, sorozatban két duplát is ütött, így +4-gyel zárta a napot, ami az összetett T5. helyet érte számára. 

IMG 5161 1024x576 

A női mezőnyt Lana Malek (74, 69) uralta. Az első kilencen a legjobb félpályát hozta eddig a tornán: -5-tel, közte 3 birdie, 1 eagle, a hátsón viszont visszaesett a teljesítménye: -3-mal végzett, ezzel megszervezve a vezető helyet. 

 

A szlovák Babicova Petra (72, 72) even parral végzett, amivel visszacsúszott a második helyre. Bár a hátsó kilencen egymást követték a szerencsétlenül becsúszó bogey-k, a tizehetes szakasztól kezdve sikerült javítania. Őt követte Vadkerti Adél (74, 71), aki a tegnapi napon még Malekkel együttállásban végzett, most -1-es kört hozott és ezzel jelenleg a harmadik helyen áll, csupán két ütésnyire az élen haladótól. 

A negyedik helyet Šiftar Neža (75, 75) egy szlovén golfozónő, míg az ötödik pozíciót a Pannonia Junior Academy játékosa, Berkenyei Daniella (78, 74) szerezte meg magának. 

 

A CUT-határ meghúzása után 54 férfi és 22 női játékos küzdhet a nyílt bajnoki cím megszerzéséért a vasárnapi fináléban.

 

Bruttó Férfi eredmények:

Olivér Csányi -6
Babic Matej - 3
Schulze Doring Laurens -3
Verelst Micallef John „Junior” - 2
Lovro Horvath -1

Bruttó Nő eredmények:

Malek Lana -1
Babicova Petra 0
Adél Vadkerti +1
Šiftar Neža +6
Berkenyei Daniella +8

 

A versenyek mind a három napon 8 órakor kezdődnek, a startlisták, a leaderboard valamint az eredmények a GOLFiGO oldalán érhetők el.

  

Fotók: Magyar Golf Szövetség 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés