Csányi Olivér és Vadkerti Adél is nyílt bajnok!

 

Július 25-én, vasárnap véget ért a Magyar Nyílt Bajnokság, dacára a nagyon erős külföldi jelenlétnek, a férfi és női dobogóra egyaránt magyar játékos állhatott fel a végén.

 

Csányi Olivér és Vadkerti Adél - mindketten bajnoknak mondhatják magukat egy olyan versenyt követően, amely számos külföldi kiválóságot is magában foglalt. Az út, amit a három nap során bejártak eltérő volt: Csányi az elejét nagyon megnyomva, -5-ös score-ral rögtön az élre tört, és bár nem jött újabb 70 alatti eredmény, a vezető helyet nem engedte ki a kezéből egy pillanatra sem. Szombaton egyel növelte előnyét, vasárnap pedig arra kellett vigyáznia, hogy megtartsa ezt az előnyt, ami even parral sikerült is. Vadkerti ezzel szemben magához képest gyengébb rajt után fokozatosan javult fel, a végére tartogatva a puskaport, amikor is a hátsó kilencen hibátlan -4-et hozott, ezzel pedig nagyot hajrázva nyerte meg a női kategóriát -2-vel. Olyannyira erős volt a vasárnapja, hogy gyakorlatilag csak egy jobb összetett eredmény született a tornán: Csányi Oliveré, a szlovák Lukas Zustakkal pedig együttállásban végzett.

Le a kalappal mindkét versenyző előtt, Csányi nagyon tudatosan felépített versenye és Vadkerti küzdőszelleme és akarata, sokáig emlékezetes, gyönyörű élmény marad.

GRATULÁLUNK A GYŐZETESEKNEK!

 

Ez történt vasárnap

Csányi az utolsó flightból indult, és rögtön egy birdie-vel indított, a következő szakaszon jött egy bogey, és az első kilenc hajrájában még egy birdie. Mivel több rivális már végzett, így Csányinak a hátsó kilencen lényegében az eredmény megtartása volt a cél, ami maximálisan sikerült is. Ugyan jött két bogey, köztük egy birdie-vel, így is magabiztosan, 4 ütés előnnyel szerezte meg a végső győzelmet. Az előnyét még növelte is egyel, de ehhez kellett a közvetlen riválisok gyengélkedése is.

A Golfiesta versenyzője mögött a mezőny egy felbolydult méhkasra emlékeztetett: a flight-társak, a szlovák Matej Babic (78) és a máltai Laurens Schulze-Doering (80) sem hozták magukat az utolsó napon. Érdemes kiemelni a 67-et ütő, az első kilencen hibátlan -5-öt játszó (közte három birdie, egy eagle) Lukas Zustak, és a torna legjobb, 66-os körét produkáló Nejc Cop Tomsic (az első kilencen hibátlan -4) nevét. Előbbi ezzel teljesen váratlanul a 7. helyről a férfi kategória ezüstérmeseként zárt, utóbbi viszont lemaradt a dobogóról, hiszen a szombaton már szintén a dobogó közelében ólálkodó John Verelst Micallef even parral, és -2-es összesített eredménnyel, bronzérmes lett.

Érdemes még kiemelni Kötél Bencét, akinek ugyan a második napja nem sikerült, a fináléban újra visszaköszönt a pénteki -2, ezzel pedig a top tízben, T8. helyen végzett. A BB-műhelybeli csapattárs, Horváth Ákos szintén -2-vel a 12. helyet szerezte meg.

 

kötél.jpg

 

A nőknél Vadkerti robbantott az utolsó kilencen (-3-as napi score, az összesített eredménye: -2), ezzel pedig megnyerte a kategóriát, a végére elfáradó Lana Malek előtt (+5, összesített: +4). Petra Babicova két napig ott volt a dobogón, a végére azonban ő is visszaesett, így a dobogó harmadik foka a nőknél kiadóvá vált.

Több pályázó közül végül Neža Šiftar vitte a bronzot, bár itt ki kell térnünk egy másik magyar játékosra, akinek sokáig reális esélye volt vasárnap a bronz megszerzésére. A Pannonia Junior Academy játékosa, Berkenyei Daniella számára lassan indult be a Nyílt Bajnokság, az első napon csak 78-at játszott, de folyamatosan feljavult a játéka, és a harmadik körre, féltávnál megnyílt az út a dobogóra, amelyért nagyot küzdött a vasárnapra szintén feltámadó Annika Kohoutkovaval. Végül mindketten lemaradtak a bronzról. Daniella even par napi, és +8-as összesített eredménnyel zárt, egy nagyon erős mezőnyben helyt állva. Megelőzte a két napig a végső győzelemre is esélyes, +3-as hcp-vel rendelkező Babicovát, és végül a női kategória top öt legjobb játékosa között végzett.

 

DSC_2250.JPG

 

Még egyszer gratulálunk a győzeteseknek, és minden résztvevőnek, fiúknak és lányoknak egyaránt! Helytállásból és küzdeni tudásból mindenki megérdemli az érmet.

 

Eredmények: 

Férfiak: 

1 Csányi Olivér

2 Lukas Zustak

3 John Verelst Micallef

 

Nők: 

1 Vadkerti Adél

2 Lana Malek

3 Neža Šiftar

 

Fotók: TÁTRAI BÉLA / GOLF Magyar 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés