Magyar Nyílt: Ahogy a bajnok látta

A július 25-én véget ért Magyar Nyílt Bajnokság csodálatos magyar sikerekkel zárult. A torna abszolút győztesével, Csányi Olivérrel, a diadalhoz vezető stratégiáról és a jövőbeni tervekről beszélgettünk. 

 

 

Még egyszer gratulálunk ehhez a fantasztikus a győzelemhez! Hogyan készültél a 43. Magyar Amatőr Nyílt Bajnokságra? 

Amennyire időm és a körülményeim engedték, próbáltam minél többet edzeni. Leginkább a rövidjátékra feküdtem rá, a pitcheket és a puttokat gyakoroltam. Bár a gyakorlás kétségkívül hasznos volt, a hosszújátékomon még akadt volna javítanivaló. Szerencsére egyik nap sem követtem el akkora hibát, hogy abból óriási gond legyen, sőt, a kitűnő pitcheknek és puttoknak köszönhetem játékom sikerét is.

 

Hogy érezted magad, milyen flighttársakkal hozott össze a sors?

Remekül éreztem meg a bajnokságon, a pálya pedig kifogástalan állapotban várta a játékosokat. A flighttársaim gondoskodtak a kiváló hangulatról, és annak is örültem, hogy hosszú idő után több külföldi golfozó kollégámat is viszontláthattam, akikkel az elmúlt években különböző rangos nemzetközi versenyeken mérhettem össze tudásom. Az idei mezőny rendkívül erős versenyzőkből állt össze, de arra törekedtem, hogy ne a többiekre figyeljek, hanem inkább a saját játékomra koncentráljak, hiszen csak azt tudom befolyásolni. Örültem, hogy nyugalomban, kipihenten, a saját játékomra összpontosítva küzdhettem végig a tornát.

 

csányi_03.jpg

 

Az utóbbi időben sorra halmoztad az előkelő helyezéseket, nagyszerűen teljesítettél a versenyeken. A győzelem elérése érdekében igénybe veszed egy sport mentáltréner segítségét, vagy inkább a magad útját járod?

Edzőm, Szigeti Csaba felbecsülhetetlen segítséget nyújt, de egy fizikai edző, illetve egy mentáltréner tanácsainak is nagy hasznát venném. Nemrég találtam is egy szakembert, egy coach-ot, aki már számos sportolónak segített, de jelenleg nagyon be van táblázva, így ez a projekt még egy kicsit várat magára. Remélem, hamarosan sikerül olyan időpontot találnunk, amely mindkettőnknek megfelel. Minden téren próbálok tehát fejlődni és új lehetőségeket keresni.

 

A közeljövőben több nemzetközi megmérettetésen is részt veszel. Milyen bajnokságokon tervezel indulni és hogyan készülsz rájuk?

A következő lépés az Osztrák Open, amelyre szerdán utazom ki, ezért erre több edzési lehetőségem már nem nagyon lesz. A célom változatlanul az, hogy minél nagyszerűbb eredményt érjek el és minél stabilabban játsszak. A drive-omon és a fámon szeretnék még egy kicsit dolgozni, hiszen ez a két ütő soha sem hagy cserben. Azt szeretném, ha a stabil érzés ismét a játékom részét képezné.

 

csányi_olivér_01.jpg

 

Fotók: TÁTRAI BÉLA / GOLF Magyar

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés