Három hónapig látja el a kimenekített afgánokat a magyar állam

 

Módosította a kormány a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvényt. Ennek értelmében azok, akik azért vannak az országban, mert biztonságuk származási országukban a magyar szervezetekkel való együttműködése vagy hozzátartozójának együttműködése miatt került veszélybe, három hónapig kapnak szállást és napi háromszori étkezést a magyar állam költségére − szúrta ki a Telex.

 

 

Az Orbán Viktor által jegyzett kormányrendelet a kedd esti Magyar Közlönyben. A rendelet kimondja azt is, hogy a kiskorú gyerekek, szoptatós és várandós anyák napi ötszöri étkezést biztosítanak.

 

Az itt tartózkodó harmadik országbeli állampolgárok ezen kívül személyes használatra étkező- és tisztálkodási eszközöket vagy ennek megfelelő értékű higiénés hozzájárulást és ruházatot is kapnak.

 

EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁS 18 HÓNAPIG JÁR, SZINTÉN AZ ÁLLAM KÖLTSÉGÉRE.

 

Ezekért cserébe kötelesek a befogadó intézmény rendjét megtartani, a környezetet tisztán tartani, a szükséges orvosi vizsgálatnak és gyógykezelésnek, járványügyi intézkedésnek – beleértve a védőoltásokat is – magukat alávetni, a befogadó intézmény berendezését megóvni, a szándékosan okozott kárt megtéríteni − mondja ki a rendelet.

 

 

 

Forrás és fotó: Index

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés