Taroltak a junior fiúk

 

 

Somogyi vezetésével rajtolt el az éves seregszemle

Pénteken egyéni stroke play körrel vette kezdetét a Golfünnep, a Pannonia Golf & Country Club nagy hagyományokra visszatekintő tornája. Az első nap a junior fiúk remekléséről szólt, a Pannonia Junior Academy játékosa, Somogyi Bence vezetésével. A nőknél a szintén Pannonia játékos nyert, Batta Krisztina személyében.

 

Minden sportágnak megvannak a maga ünnepei, amikor a legjobbak egy felszabadult hangulatú eseményen mérhetik össze tudásukat, a hazai golf világában ezt a megtisztelő szerepet a Golfünnep tölti be, amely a hagyományoknak megfelelően a szezon végéhez közeledve, Márivölgyben kerül megrendezésre. 

 

A versenyen a PGCC pazarul előkészített pályája fogadta a versenyzőket, amelyet az első körben Somogyi Bencének sikerült a legjobban „olvasnia”. Bár az első flightból induló Kötél Bence egyből az élre tört, Somogyi végig tartotta vele a lépést, féltávnál mindketten -1-ben fordultak a hátsó kilencre. Kötél a 10. szakaszon begyűjtött birdie-vel el tudott lépni, azonban a verseny hajrájára összeszedett bogey-val, és dupla bogey-val, a második kilencet kiegyensúlyozottabban teljesítő Somogyi az élre tört, és -1-gyel meg is nyerte az egyéni stroke play meccsnapot. Második helyre jött fel a nagyon erős hátsó kilencet produkáló, szintén Pannonia Junior Academy játékos, Nagy Ármin. Ármin két ellentétes „félidőt” játszott, amelyek végül egy even parban csúcsosodtak ki. Harmadik helyen zárt +1-gyel Kötél Bence.

 

Szombati párosítások:

1-2. (match play)

Junior Fiú (0) – MidAm Férfi (+23)

3-4. (match play)

Pro (+23) – Felnőtt férfi (+28)

5-7. (storke play)

Senior Férfi (+35) – MGSZ Elnökségi csapat (+71)

 

A nőknél a tavalyi évhez hasonlóan idén is Batta Krisztina végzett az élen egyéniben, csapatszinten, annak ellenére, hogy a Senior hölgyek hozták a tavalyi számokat (tavaly: +43, idén +44), a Junior Lányok jobbnak bizonyultak. Szombaton hamisítatlan korosztályos csatára van kilátás, a Senior és a Junior csapat között. 

 

Szombati párosítások:

1-2. (match play)

Junior Lány (+35) – Senior Nő (+44)

 

Az első kör után kialakult csapatsorrend alapján az 1-2., a 3-4. és (férfiaknál) az 5-6. helyezett csapatok játékosai single MatchPlay-t játszanak egymással a megfelelő helyezésekért (a győzelem 1 pontot, a döntetlen 0,5 pontot ér). Amennyiben valamely csapatpárbaj döntetlen összeredményt hozna, az érintett csapatkapitányok kijelölnek egy-egy játékost, akik Playoff Single MatchPlay-t játszanak egymással


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés