Golfünnep: duplázó lányok és fiúk

 

2020 után ismételtek a junior csapatok

Az egyéni stroke play kört követően match play párharcokkal folytatódott szombaton a Golfünnep a máriavölgyi Pannonia Golf & Country Clubban. A pénteken kialakult erősorrend alapján a junior fiú és lány team 2020 után duplázásra készülhetett, a MidAm Férfi, valamint a Senior Női csapat ellen.

 

 

Pénteken a Somogyi Bence, Nagy Ármin, Kötél Bence hármas vitte a show-t a stroke kör első három helyének megszerzésével, match play-ben hozzájuk csatlakozott Károly Ádám is: a junior fiú csapat 2020. után ismét négyből négy győzelemmel szerezte meg az aranyérmet.

A remek formában lévő Nagy Ármin 4&2-re győzte le Magyar Krisztiánt a 16. szakaszon, a Kötél Bence és Krämer András közötti összecsapás egy szakasszal korábban ért véget (5&3). A legszorosabb mérkőzést Károly Ádám játszotta Meznerics Gergellyel, amely a 17. szakaszon dőlt el. Somogyi Bence, ahogy pénteken úgy a döntőben is megállíthatatlan volt: 4&3-mal nyerte a Ralph Müller elleni meccset a 15-ösön.

 

Férfi Döntő:

Junior Fiúk - MidAm Férfiak 4:0

 

Golfünnep2.jpg

 

A nap legszorosabb négyes párharcát hozta a Profi Férfiak és a Felnőtt Férfiak bronzmérkőzése. Eiring Kristóf és ifj. Sárközi Richárd összecsapása a Pannonia játékosának sima győzelmét hozta: Sárközi 5&3-ra nyerte a mérkőzést. A pénteken ötödikként végző Hahn Roland már megfejthetetlen feladat elé állította Fülöp Gergőt, kettejük párharca döntetlennel zárult. Rózsa Dávid egy 17. szakaszig tartó párharcban, Novák Botonddal szemben hozta a pontot a Profik csapatának. Így a bronzéremért folytatott versenyfutásban a Kuti Gábor és Benke Ákos közti végletekig kiélezett párharc döntött. Ákos a 16. szakaszon megszerzett előnyével nyerni tudott és ezzel megszerezte csapata számára az érmet.

 

Férfi Bronzmérkőzés:

Profi Férfiak – Felnőtt Férfiak 1:2

 

Az ötödik helyért a Seniorok és az MGSZ Elnöki csapat találkozott egymással. A Koller György, Baldauf László, Gratzl Ferenc, Dr. Takács János négyes nézett farkasszemet a Dietrich Tamás, Vati András, Turkovics Ilona, Huszti György kvartettel. A párharcok sima Senior győzelmeket hoztak, a legszorosabb meccset Dr. Takács János játszotta Huszti Györggyel (1UP)

 

Férfi 5. helyért:

Senior Férfiak – MGSZ Elnökségi 4:0

 

A tavalyi évben a női arany sorsa egy fordulatos döntőben dőlt el a Senior nők és a Junior Lányok között, a juniorok javára. A pénteki stroke play kör után pedig a nagy kérdés az volt: a visszavágás vagy a duplázás narratívája érvényesül-e? A juniorok idén elképesztő energiákkal vették kezükbe a kezdeményezést: Hoffmann Annamária a 15. szakaszon eldöntötte a Batta Krisztina helyére beugró Agnes Probst elleni partit (5&3). Jaczkovics Emma rögtön két ütés előnyt szedett össze a Dung Hoang Thu elleni meccsen, amely a 13. lyukon dőlt el (6&5), Stern Lea és Kim Ahm Sam összecsapása ugyancsak a 13. szakaszig tartott. A legszorosabb párharcot Földházi-Nagy Zsófia játszotta, akivel szemben Nagy Réka három szakasz után 3UP-ban volt, Zsófiának azonban a 6. szakaszig sikerült ledolgoznia hátrányát, a 7. szakaszon pedig már nála volt az előny. Réka a 10. szakaszig tudta tartani a lépést a junior játékossal, aki innen ellépett és fokozatosan növelve előnyét, a 16. szakaszon megnyerte a fordulatos, remek mérkőzést.

 

Női döntő:

Junior Lányok – Senior Nők 4:0

 

Fotók: Magyar Golf Szövetség / Facebook


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés