Pörgősen indult az év

 

Batta Krisztina eseménydús januárt tudhat maga mögött.

Nemrégiben St. Lőrincen, Tóbiás Zsolt edzővel megtartották a szenior női válogatott első idei edzését. A hónap végén pedig elrajtol az új nemzetek közötti csapatverseny, az I. Belek Open, melynek szervezésében vett részt.

Az edzés tapasztalatairól és a törökországi tornáról kérdeztük a szenior hölgyválogatott kapitányát.

 

 

Hogyan értékeli a szenior női válogatott első idei edzését?

Mindig nagyra értékelem, amikor a hölgyek szélsőséges időjárási körülmények között is megjelennek az edzéseken, és ahelyett, hogy kifogásokat keresnének, minden erejükkel a golfra koncentrálnak. Le a kalappal mindenki előtt, aki velünk gyakorolt, mert valóban brutális erejű szél tombolt. Öröm látni, hogy a játékosok többége szeretne fejlődni, hiszen éppen ez a motiváció, ez a lelkesedés visz minket előre. Még nagyon sok új dolgot kell megtapasztalnunk, új technikákat kell megtanulnunk, ezért óriási segítséget jelentett, hogy különleges körülmények között kellett helyt állnia a csapatnak. Az edzésen gyakorolhatták, hogyan nézzenek szembe a nem várt kihívásokkal, hogyan küzdjenek meg az időjárás szeszélyeivel. Olyan érzés, mintha fent tudnák, hogy nekünk nem a harminc fokos melegre van szükségünk.  

 

Hétvégén rajtol az I. Belek Open. Mit kell tudni erről a tornáról, és hogyan készül a magyar csapat a megmérettetésre?

Egy horvát golfozó kolléga azzal a céllal toborzott össze játékosokat a környező országokból, hogy létrehozzunk egy közös bajnokságot. Az ő kezdeményezésére született meg az I. Belek Open ötlete. A január 30-ára szervezett gyakorlónapon összesen 107 játékossal veszi kezdetét a verseny, amely február 1-jén egy négyfős Texas scramble-el, 2-án egy kétfős best ball-al, majd 3-án és 4-én egyéni stableford játékkal folytatódik. Hendikepjük alapján öt kategóriába sorolják a játékosokat.

Horváth Mihály csapatkapitány vezeti majd a társaságot. A tizenöt fős csapat öt hölgytagot számlál, többek között a szenior női válogatott egyik játékosát, Bihari Gyöngyvér személyében. Bár sajnos úgy alakult, hogy nem lehetek jelen a bajnokságon, bízom a horvát és szlovén kollégák szaktudásában. Biztos vagyok benne, hogy remekül sikerül a verseny, melynek fődíja egy egyhetes tartózkodás a Titanic Deluxe Hotelben, illetve négy green fee. Emellett minden versenynap végén eredményhirdetésre kerül sor, így minden játék győztese jutalomban részesül, a tornát pedig egy nagyszabású díjátadó gála és egy ínycsiklandó gálavacsora zárja.

Úgy vélem, remek kis csapatot hoztunk össze, akik reményeink szerint ajándékokkal, nyereményekkel és egy emlékezetes golfélménnyel térnek haza.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés