MatchPlay: az igazi verseny még csak most kezdődik

A stroke play kört követően match play párharcokkal folytatódott a XI. Nyílt MatchPlay Bajnokság az Old Lake Golf Clubban. A férfi döntőért összecsapnak az elmúlt két év bajnokai, a 2020-as kiírás győztese, Csányi Olivér és a címvédő ifj. Sárközi Richárd. A döntő másik résztvevője, a szlovák Lukas Zustak és az osztrák Maximilian Klaus mérkőzéséből kerül ki. A nőknél Jaczkovics Emma az osztrák Julia Buchgeherrel vív meg vasárnap az első helyért, míg Berkenyei Daniella szlovák ellenféllel, Barbora Dennerovával játssza a bronzmeccset.

 

A férfiaknál nyolc párharcot vívtak délelőtt a negyeddöntőbe kerülésért, amely papírforma mérkőzéséket mellett két szoros meccset is hozott: Károly Ádám Koller Györggyel szemben, és a Zilahy Csaba ellen a MidAmatőr különrangadót megnyerő Magyar Krisztián is 1Up-pal jutott tovább.

 

A negyeddöntőben azonban mindkét továbbjutó alulmaradt soros ellenfelével szemben, Károlyon az osztrák Maximilian Klaus kerekedett felül (4&3), míg Magyart Csányi Olivér győzte le (3&2). A másik két mérkőzésen a tavalyi bajnok ifj. Sárközi Richárd Meznerics Gergellyel szemben diadalmaskodott (4&3), a szlovák Lukas Zustak pedig Horváth Ákoson keresztül jutott az elődöntőbe. Az már a pénteki stroke play körben is látszott, hogy az elődöntőbe jutó négy versenyző kimagaslik a mezőnyből, mondhatni, hogy az igazi verseny a férfiak között még csak vasárnap veszi kezdetét. A döntőért Csányi Sárközivel, Klaus Zustakkal mérkőzik meg délelőtt, míg a negyeddöntők párharcainak vesztesei az 5. helyért játszanak.

 

A nők között is a papírforma szerint alakult a szombati menetelés: a címvédésre készülő Jaczkovics Emma Turkovics Ilonát győzte le (8&6) a negyeddöntőben, míg a döntőbe jutásért Barbora Dennerovát szintén nagy fölénnyel verte meg (5&4). Ellenfele az osztrák Julia Buchgeher lesz, akivel már a stroke play körben is fej-fej mellett végeztek. Buchgeher előbb Sajner Zsuzsannával játszott (9&7), majd Berkenyei Daniellával vívott szoros párharcot a döntőért (2&1). A bronzérem Berkenyei és Dennerová között dől el, vasárnap 14:00 órától.

 

MATCH PLAY PÁROSÍTÁSOK ÉS EREDMÉNYEK

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés