Csányi két év után újra bajnok, Jaczkovics megvédte címét

Vasárnap véget ért a 2022-es kiírás MatchPlay Bajnoksága az Old Lake Golf Clubban. A férfiak délelőtt játszották az elődöntőket, köztük Csányi Olivérrel és ifj. Sárközi Richárddal, a nőknél Jaczkovics Emma címvédésért állt elütőhöz a délutáni döntőben, míg Berkenyei Daniella a bronzért meccselt.

 

Pikáns párharc nyitotta a MatchPlay Bajnokság utolsó napját: összecsapott a két évvel ezelőtti bajnok, Csányi Olivér, és a tavalyi győztes ifj. Sárközi Richárd. A győzelmet ezúttal Csányi Olivér akarta jobban, aki 6&5 arányban múlta felül az egész hétvégén remeklő Sárközit. A másik ágon a torna két legjobb nemzetközi játékosa, az osztrák Maximilian Klaus és a szlovák Lukas Zustak mérte össze erejét. Szoros meccsük végén Zustak 2&1 arányban nyert Klaussal szemben, így a szlovák mérkőzhetett meg Csányival a döntőben, osztrák ellenfelére Sárközi várt a bronzmérkőzésen.

A dobogós párharcok mellett lejátszották a felsőtáblás helyosztókat is: a hetedik helyért Károly Ádám sikerrel mérkőzött meg Magyar Krisztiánnal (3&1), az ötödik Horváth Ákos lett Meznerics Gergellyel szemben (5&4).

A bronzmérkőzésen ifj Sárközi Ricsi nem bírt Maximilian Klaussal (5&4), így a negyedik helyen végzett a végső sorrendben. Az első helyért Csányi komoly meccset vívott Lukas Zustakkal, melynek végén 1UP-pal harcolta ki a győzelmet, így 2020 után Olivér immár kétszeres MatchPlay Bajnoknak mondhatja magát. Ez a bravúr korábban csak két játékosnak Simmes Alexandernek (2014-2015) és Rózsa Dávidnak (2017, 2019) sikerült. A magyar versenyben a dobogó második fokára ifj. Sárközi Richárd állhatott, a bronzérmet Horváth Ákos szerezte meg.

 

A nőknél már szombaton lejátszották az elődöntőket, az aranyérem a torna két legjobb formában lévő játékosa, a stroke play körben fej-fej mellett végző Jaczkovics Emma és Julia Buchgeher között dőlt el. A 14:00 órás kezdés után Emma hozta az egész hétvégére jellemző magabiztos játékát, bár a korábbiaknál szorosabban alakult a párharc, 2&1 arányban felülmúlta osztrák ellenfelét. A Golfiesta játékosa 2021 után ismét nyerni tudott, ezzel pedig Csányihoz hasonlóan már kétszeres MatchPlay Bajnoknak mondhatja magát. Egyedül Vadkerti Adél előzi meg az örökranglistán négy győzelemmel.

A bronzmeccsen Berkenyei Daniella magabiztosan, 4&3-ra győzte le a szlovák Barbora Dennerovát. Az ötödik helyet a kiváló idényt futó Sajner Zsuzsanna szerezte meg Stern Lea Sárával szemben, míg a hetedik helyért folyó párharcot Turkovics Ilona hozta el Katarín Drgoňovával szemben. A magyar tabellán Berkenyei a második, Sajner Zsuzsanna a harmadik helyen végzett.

 

Az eredmények és az alsótáblás párharcok IDE KATTINTVA tekinthetők meg.

 

Képek: MGSZ Facebook oldala


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés