„Legalább harmincöt-negyven tornán szeretnék indulni”

A csapatépítő kezdeményezéseiről is ismert Véh Balázst az idei szezon ambícióiról, a Balatonudvariban formálódó golfközösségről kérdeztük. 

 

Hogy érzed magad, hogyan készülsz a 2023-as szezonra?

Remekül vagyok, köszönöm! Sokat golfozom, gyakorlatilag minden nap használom a veszprémi szimulátort, elsősorban ott készülök a tavaszi szezonrajtra, sőt, a range-en és a pályán is sokat játszom. Az erőnléti edzések helyett inkább a swingem fejlesztésére koncentrálok. Januárban részt vettem egy intenzív edzőtáborban Cipruson, ami nagyszerűen sikerült. Aztán ahogy felmelegszik az idő, irány a Balaton Golf Club pályája!

 

Milyen megmérettetéseken szeretnél részt venni idén?

Az új szezonban – terveim szerint – minden hétvégén indulok egy-egy versenyen, többek között a Mid-Am Golf Ligában, illetve a Szlovák, Szlovén és Horvát Szenior Nyílt Bajnokságon. Még nem döntöttem el, hogy részt vegyek-e a magyar szövetségi versenyeken, de az már biztos, hogy legalább harmincöt-negyven tornán szeretnék indulni ebben az évben.      

 

Milyen elvárásokkal vágsz neki az évnek?

Örülnék neki, ha javíthatnék az 5,9-es hendikepemen, de a legfőbb célom az, hogy jól érezzem magam.

 

Tervezed zircihez hasonló golfközösség kialakítását Balatonudvariban is?

A mi kis közösségünk, a Veszprém Golf valójában pályafüggetlen, hiszen egymásra támaszkodunk, és a pályán kívül is sok közös programot szervezünk. Az időnk jelentős részét Balatonudvariban töltjük a következő szezonban, ami valószínűleg hatással lesz a helyi golféletre is. Ősz óta törjük a fejünket, milyen csapatépítő versenyeket kezdeményezzünk, amelyekbe akár a junior játékosokat is bevonhatnánk. Az biztos, hogy szeretnénk szervezni egy társasági match play bajnokságot, amihez minden infrastruktúrát biztosítunk. Bízom benne, hogy a többi klubtag és a Balaton Golf Club vezetősége is pozitívan fogadja a javaslatunkat. Örülnénk neki, ha az idei Klubcsapatbajnokságon Balatonudvari is képviseltetné magát!    

 

Fotó: Kállay Tamás


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés