Scheffler Dél-Karolinát is meghódította

 

A Masters győztese, Scottie Scheffler tovább folytatta dominanciáját, miután megnyerte a viharos időjárás miatt megszakított, dél-karolinai RBC Heritage versenyét. A világelső az utolsó öt megmérettetésből már negyedszer diadalmaskodott a PGA idei kiírásában.

 

A világranglista élén álló, 27 éves játékos az utolsó körben hárommal par alatt zárt, így összesen -19-cel fejezte be a tornát, négy ütéssel megelőzve a második helyen végző amerikai Sahith Theegalát.

 

A vasárnapi zárókört több mint két órára félbeszakította a viharos időjárás, ami miatt már nem maradt idő befejezni a versenyt sötétedésig.

 

Scheffler öt ütéses előnnyel tért vissza hétfőn, három szakaszra, és aratott kényelmes győzelmet, így Bernhard Langer 1985-ös sikere óta ő az első játékos, aki a Masters után az RBC Heritage tórfeáját is magasba emelhette.

 

Scheffler emellett Tiger Woods mellé is felirakozott: a legenda 2007-08-as futása óta Scottie az első játékos, aki ötből négyszer nyert a PGA Touron.

 

Áprilisi sikerei mellett Scheffler idén megnyerte az Arnold Palmer Invitationalt a Bay Hillen, valamint megvédte címét a Players Championshipen még márciusban.

 

„Lassan kezdtem csütörtökön, de aztán szép golfot játszottam a verseny közepéső szakaszán. Jó érzés így befejezni!” - mondta Scheffler.

 

„Azt hiszem, mentálisan az utóbbi hónapokban olyan jól teljesítettem, mint régóta nem, és ez az eredményekben is látszik.” - tette hozzá a világelső.

 

Az európaiak közül az osztrák Sepp Straka volt a legjobb európai, aki -14-es eredménnyel ötödik helyen végzett, míg a Masters második helyezettje, Ludvig Aaberg -12-vel a megosztott tizedik helyen zárt.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés