Négyes holtverseny a reptéren

Hideg, esős, szeles időben indult, de napsütésben zárult az International Winter Footgolf Tour hatodik versenye a szlovákiai Nagysurányban. Négyes szétrúgás döntött az első helyről az Airport Golf Club pályáján.
 
Félszáz játékos részvétel bonyolították le a szlovákiai Nagysurányban található Airport Golf Club pályáján a téli bajnokság hatodik fordulóját, ahol a mezőny nagy része (38-an) a kijelölt rúgásszám alatt (par 72) teljesítette a tizennyolc szakaszt. Közülük Bakó Attila (Nimród, felnőtt férfi kategória), Biró László, Zsuppán Péter (mindketten Academy-Outsiders) és Podusil György (BFGT, mindhárom szenior) -11-es eredménnyel jött vissza a klubházba közel három órányi játékot követően. Ez azt jelentette, ők négyen az abszolút, közülük pedig hárman (Biró, Zsuppán, Podusil) a szenior első helyért „hosszabbításra” kényszerültek. A háromszakaszos szétlövés során főleg a 45 felettiek remekeltek, a 16-os, 17-es és 18-as lyukba gurított labdák után Podusil lehetett a legboldogabb, ő nyerte a hatodik fordulót abszolút és szenior kategóriában is. Mögötte Zsuppán lett a második, míg Biró a harmadik (egyaránt abszolút és szenior végeredmény is), míg Bakó a negyedik pozícióban zárt a szétrúgás után a teljes mezőny eredményeinek összevetését tekintve.
 
A felnőtt férfiaknál így is diadalmaskodó Bakó Attila mögött Bacskai Bence (Hole Hunters) és a szlovák Martin Simoncsics eggyel elmaradva a győztestől -10-zel zárt. Itt nem jött létre szétrúgás a második helyért, mert északi szomszédunk nem várta meg a playoffot, így extra játék nélkül hullott az ezüstérem Bacskai nyakába. Martin Simoncsicsot vigasztalhatja, hogy övé volt az egyetlen hole in one a nap folyamán, amit a tizenhetes szakaszon ért el.
A hölgyeknél Bacskai Anna (Hole Hunters) három rúgással nyerte a női kategóriát Nagy Vivien (Hole Hunters) és hattal Bakó-Szántay Georgina (Nimród) előtt.
A sorozat zárásaként március közepén a háromnapos hosszú hétvégén Balatonudvariba látogat a mezőny.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés