Ki vagyok én, kik vagyunk mi?

 Elstartolt a Golfozó Nők Klubja!

Erről az alapító, Horváth Zita számolt be lapunknak egy exkluzív interjú keretében. Több éves hiányt szeretnének pótolni, illetve lehetőséget teremteni a golfban jártas, kevésbé jártas, és kezdő hölgyek számára, hogy - egyelőre havi egyszeri, előre meghirdetett alkalommal, - szervezett keretek között hódolhassanak kedvenc sportjuknak, a golfnak.

 
 
HG Először is mit kell tudni rólad? Mesélj egy kicsit magadról, hogy a golfozók jobban megismerhessenek téged.
 
 
HZ Közel 20 évig a turizmus és rendezvényszervezés területén dolgoztam: főként a hazánkba érkező külföldi csoportok programjait, illetve kisebb-nagyobb céges rendezvényeket, és különböző szakmai konferenciákat szerveztem. A golffal való megismerkedést is részben a munkámnak köszönhetem, mert egy skandináv utazás kiállításon a cégünk pultja teljesen véletlenül pont egy golfos kép elé került, így mindenki hozzám jött érdeklődni a magyar pályákról.
 
Én akkoriban - finom szólva - nem tudtam átfogó képet adni nekik a hazai golféletről, és bár a következő vásárra már felkészültem különböző írásos anyagokkal, hiába, mert amikor belekérdeztek a részletekbe, arra ismét nem tudtam válaszolni. A harmadik vásárra már úgy mentem, hogy túl voltam egy 5 alkalmas intenzív golftanfolyamon, amit az egyik szállodás kollégának köszönhettem, aki akkor már jó játékos volt, és azt a tervet eszelte ki, hogy én fogom szállítani a golfozni vágyó skandináv csoportokat az ő szállodájába.
 
Egy norvég szervezővel jó barátságba kerültem, és ennek köszönhetően szerveztünk pár golfos csoportot Tatára, és a mi cégünk is részt vett a versenyzők utaztatásában és elszállásolásában a Tata által pár évig rendezett LET (Ladies European Tour) versenyeken. Ezzel egy időben a férjem is megismerkedett a golffal, köszönhetően az egyik nagy távközlési cégnek, ahol akkoriban dolgozott, és akik több munkatársat elküldtek egy golftanfolyamra, remélve, hogy ezzel a tudással majd előnyre tehetnek szert az üzleti életben. Hogy ez mennyire történt így, azt nem tudom, de azt igen, hogy amíg nem születtek meg a gyerekeink, elég sok gondtalan hétvégét tudtunk eltölteni a golf jegyében. A gyerekek érkezése után én jó pár évig kiestem a golféletből, és miután visszaálltam a munkába, szintén kevés időm jutott rá. Most viszont, hogy 2 éve ők is megismerkedtek ezzel a sporttal, és igen lelkesek is, úgy érzem, megint eljött az én időm…
 
HG Milyen indíttatásból kelt életre a Golfozó Nők Klubja? Honnan jött az ötlet?
 
HZ Létezett egy nagyon jó kezdeményezés, az MGNE Magyar Golfozó Nők Egyesülete, ami akkoriban indult, amikor az első gyermekemmel otthon voltam. Minden hónap első hétfője volt az a nap, amikor őt elvittem az egyik nagymamához, én pedig az egész napot golfozással tölthettem, megismerve sok új barátot, akikkel jó volt időről időre összejönni, együtt tanulni, játszani, utána a teraszon a napsütésben ebédelni, beszélgetni, és még délután is gyakorolni. Voltak nyári táborok is Bükfürdőn, ahol amellett, hogy nagyon intenzíven foglalkozhattunk kedvenc hobbinkkal, alkalmunk nyílt egymást még jobban megismerni, és közben egy gyönyörű helyen voltunk, pihentünk és nyaraltunk is egyben.
 
Az egyesület akkoriban szűnhetett meg, amikor én a második gyermek után visszatértem a munkába, ami nekem akkor fel sem tűnt, mert ez egy nagyon sűrű időszak volt számomra, amibe a hétköznapi golfozás egyáltalán nem fért bele. Most viszont, hogy családi okokból adódóan kötetlenebb lett az időbeosztásom, már tavaly felmerült bennem a késztetés, hogy valami nagyon hasonló női golfos programokon milyen jó is lenne részt venni. Hiányozni kezdtek a rendszeres időközönként megszervezett alkalmak, amikor ismerős arcokkal találkozhatok, együtt játszhatunk, közben beszélgetünk, és sokat tanulhatunk egymástól, egyébként nemcsak golf témakörben… Szomorúan tapasztaltam, hogy az MGNE már nincs. Ha nincs, hát újra kell éleszteni! Próbáltam körbejárni ennek a lehetséges formáit, és arra jutottam, hogy egyesületet létrehozni túl nagy feladat lenne, amit biztosan nem vállalnék magamra. Mivel a férjem gyakran vesz részt a tatai férfinapokon, meg még egyéb hasonló baráti versenyeken, arra gondoltam, hogy női programokat is lehetne hasonlóan, mindenféle céges forma nélkül, egy tágabb értelembe vett baráti klub jelleggel működtetni.
 
 
HG A klub megszületett… Hogyan halad az érdemi munka?
 
HZ Múlt héten létrehoztam a Facebookon a Golfozó Nők Klubja nyílt csoportot, ahova próbálok minél több érdeklődőt bevonzani. Ami a legfontosabb, hogy az első klubnapunk jövő héten, április 10-én lesz az Academy Golf Clubban! Megpróbálom a napokban ezt minél jobban hirdetni, az oldalunkon is láthatóvá tenni, és sokakat meghívni. Aki szeretne, és tud jönni, az ne csak az eseménynél jelezze, hogy érdeklődik, vagy részt vesz, hanem kérem, hogy küldjön egy rövid e-mailt a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, amiben azt is írja meg, hogy oktatáson szeretne részt venni, vagy 9 lyukon versenyezne. A kedvezményes 4.000 Ft-os árért cserébe (ami játékosoknak a green fee-t, oktatáson részt vevőknek 1 óra oktatást, 2 zsetont és további gyakorlási lehetőséget tartalmaz) a klub kéri tőlünk, hogy ezt előre jelezzük, ami így rendben is van. A program szerdán reggel 10 órakor kezdődik, de kérjük, hogy fél 10-től érkezzen mindenki a regisztráció miatt. Remélem, sokan leszünk már az első alkalommal is! Ha lehet, itt is szeretném kérni, hogy minél több női golfozó csatlakozzon a csoporthoz, sőt hívjon meg új tagokat is, akiket még nem látott közöttünk!
 
HG Milyen eseményekkel, különleges programokkal készültök idén?
 
HZ Most indul csak az egész klub, kezdetben a fő cél a havi egyszeri klubnap, ahol a kezdőbbek oktatáson vesznek részt, a haladóbbak pedig a pályán játszanak, házi verseny keretében 9 lyukon. Az első klubnapon fogunk tartani egy kisebb közvélemény kutatást, hogy felmérjük, hogy vannak-e olyan fix napok, amik kiesnek egyéb állandó programok miatt, gondolok itt pl. senior versenyekre. A helyszínünk lehet állandó, de én nagyon nyitott vagyok arra is, hogy Budapestről bármelyik könnyen elérhető pályára menjünk, ahol szívesen fogadnak bennünket. Hogy lesz-e a havi klubnapokon kívül egyéb, különleges program az csak attól függ, hogyan fog sikerülni az első egy-két alkalom. Ha lesz elég lelkes tagunk, én bármit megszervezek, plusz klubnapokat, és tábort is, ha van rá igény.
 
HG Mi a cél, hol szeretnétek tartani év végére, vagy a közeljövőben?
 
HZ A célom, hogy legyen egy olyan közösség a női golfozók számára, aminek szívesen a tagjai, ahol olyan klubnapokon tudnak részt venni, amire szívesen elmennek, mert tudják, hogy hasonló hölgyekkel tudnak együtt játszani, okulni, vagy épphogy nem hasonlókkal is, akiktől szívesen tanulnak, és akikkel szívesen osztják meg saját gondolataikat, tapasztalataikat, élményeiket.
 
HG Mennyiben más, mint a Batta Krisztina féle kezdeményezés, vagy kéz a kézben működtök majd együtt?
 
HZ A Ladies Hungary Golf elsőszámú célja új golfozók felkutatása, Kriszta különböző rendezvényeken őket szeretné megismertetni és behozni a golféletbe. Ez nagyon fontos tevékenység, de ez az, amivel én külön nem tervezek foglalkozni. Mivel Kriszta idéntől a senior női válogatott kapitánya is, ami elég nagy elfoglaltságot jelent számára, ezért ő azt mondta nekem, hogy neki pont arra nincs még kapacitása, hogy olyan rendezvényeket is szervezzen, ami a már golfozó hölgyek igényeinek is megfelel. A két kezdeményezés szerintem teljesen jól működhet párhuzamosan, kéz a kézben is, hiszen nálunk is lesznek kezdők is, akiknek vonzó lehet minden egyes lehetőség, ahol tovább ismerkedhetnek a sporttal, és a nála kezdőként jelentkezőkből is lesznek előbb-utóbb középhaladók, akiket majd érdekelhetnek a mi klubnapjaink is. Én mindenesetre megosztom majd az ő programjait a mi oldalunkon, és ő is mondta ezt nekem.
 
HG Ahogy említetted, már az egész család golfozik, így már nálatok kvázi családi programmá fejlődött.
 
HZ Két éve éreztük úgy, hogy a gyerekek abba a korba értek (akkor 7 és 10 évesek voltak), hogy megismerkedhetnének a golffal. Nem akartuk őket direkt befolyásolni, bár az, hogy Balatonudvariban vettünk pár éve egy nyaralót, lehet, hogy tekinthető annak… Szerencsés egybeesés volt, hogy pont ezen a nyáron indult Baranyai Robi vezetésével egy junior tábor, ami a korábbi években nem volt. Robi nagy hatással volt a gyerekekre, akik azóta elég megszállottak lettek, és a napokban is nagy örömmel mentünk gyakorolni a range-re. A téli időszak nem könnyű nekik sem, a nappalinkban időről időre mindenféle putt szőnyegek és pályák létesülnek, a kisfiam habverővel végez lendítéseket a konyhában, vagy éppen fogkefével reggel és este. Amikor nem Balatonon vagyunk, ami azért még gyakoribb, az Academy Golf Clubba járunk, a gyerekek Csikós Gáborhoz, én meg az én oktatómhoz, mert szeretnék idén már végre jelentősebb előrehaladást elérni, főleg a távolsággal vannak gondjaim…
 
Bárhogy is van, nagyon jó érzés, amikor együtt gyakorol vagy játszik a család, kevés olyan szabadidős tevékenység van, ahol erre lehetőség van. Idevágó zárszó pedig legyen az, hogy nemcsak a családdal jó együtt golfozni, hanem nekünk, nőknek is, egymással! Hajrá Golfozó Nők Klubja!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés