„Jonathan igazi példakép!”



Szezon előtti várakozások
 
Eiring Kristóffal beszélgettünk, aki beszámolt a magyar profik továbbképzéséről, valamint idei szezonterveibe is beavatott minket.
 

HG Kezdjük a Jonathan Mannie által tartott szemináriumról, hogy tetszett?

EK
Nagyon élveztem, mint mindig. Több, mint 8 éve találkoztam először Jonathannal, aki igazi példakép itthon és nemzetközi téren egyaránt, így, ha tehetem, mindig ott vagyok a továbbképzésén. Ő voltaképp golftudós, aki nem csak az összeszedett információkat adja át, hanem azokat a saját képére formálja.

HG Miről szólt, mi fogott meg téged a legjobban?

EK
A golflendítés, a golfswing hibajavítása került a fókuszba az általa kidolgozott szempontrendszer alapján. Lényege, hogy próbáljuk a teljes mozdulatsort vizsgálni, hogy melyik az az egy hiba, ami a legnagyobb hatással van az egész lendítésre. Ő ezt az alábbiak szerint fogalmazta meg: „Mindig a teljes képet kell nézni, nem pedig több apró kis hibára szétbontani.”

A rövid elméleti rész után nagyrészt a driving rangen zajlott az oktatás, ahol különböző tanulókat figyeltünk meg lendítés közben, és közösen megbeszélve próbáltuk az általa felállított módszer alapján a hibákat kijavítani.

Az egyik tanonc az én tanítványom volt, s nekem nagy segítség volt, hogy sikerült a mozgásáról Jonathannal egyeztetnem, hogy szerinte jó irányba haladunk-e?

HG Az Országos Profi Bajnokság nyitóversenyén 75-tel a második lettél. Hogyan értékeled?

EK
Alapvetően elégedett vagyok ezzel a +3-as eredménnyel. Nyilvánvaló, hogy amióta oktatással foglalkozom, kevés időm van gyakorolni, gyakorlatilag az teszi ki a pályán töltött időmet. A hétfői körömben volt egy pár apró hiba, amit nagyon sajnálok, ettől függetlenül a drive-ok, amikkel mostanában küzdöttem, jól funkcionáltak, ami ugye nagyon lényeges a máriavölgyi pálya esetében.

Ebben a szezonban szeretnék néhány külföldi versenyen elindulni, de ez nagyban függ a nyári táboraimtól és a tanítványimtól. A versenyek hangulata nagyon hiányzik. Természetesen szeretnék minél több hazai profi megmérettetésen is elindulni, beleértve a Profik Bajnokságát is.  

HG Hol oktatsz? Van olyan tanítványod, akit kiemelnél?

EK
Az Academy Golf Budapesten vagyok. Kovács Alex 2,5 éve nálam kezdett el golfozni egy gyerektábor után. Az első időszakban még csak ismerkedett a golffal, majd tavaly sikerült szintet lépnünk és a hcp-jét 12-re levinni. Idén a cél a hcp felezés, de ami ennél is fontosabb a verseny és a pályarutin megszerzése hazai és nemzetközi versenyeken egyaránt. Év vége felé - reményeim szerint - pedig a junior válogatottba is sikerül majd beverekednie magát.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés