Golf a tévében – Cservák László az egyik szakkommentátor




Memorial Tournament  I. nap: Ma 20:30-tól a SPORT 2-n!

Bár arról olvashattunk, hogy a tavalyi golfos TV közvetítés baráti szívességből lett intézve, ezúttal is komoly üzleti tárgyalás végén szerezte meg a PGA Tour sorozat közvetítési jogát a Sport1-Sport2 TV csatorna vezetősége.

A FedEx Kupa sorozatba tartozó 46 versenyből a mostani hétvégén a 32. esemény következik, amely a Memorial Tournament elnevezést viseli, és amelynek mind a négy versenynapját a Sport2 csatorna tűzi műsorára.

A Tour vezetői az idei évadra átalakították a sorozatot, üzleti szempontjaik miatt versenyek időpontjait cserélték fel, és a végén az eddigi négy helyett a FedEx Kupát három rájátszás után adják át.

A baráti viszony ellenére nem láthatjuk majd a két kiemelt verseny, a júniusi US Open és a júliusi Open Championship közvetítéseit, azokkal más jogtulajdonos rendelkezik, és ezeken a hétvégéken (híreink szerint) más golfesemény se kerül adásba. Információnk alapján így 11 verseny 4-4 napos közvetítését tervezhetjük, amelyek nagy örömünkre az augusztus végéig zajló sorozat utolsó versenyeit is magában foglalják, tehát végig követhetjük a döntő eseményeket is.

Az adások általában élőben mennek, de a műsor struktúrája miatt 1-2 közvetítés kis késéssel kerül majd képernyőre.

A tavalyi közvetítésekhez hasonlóan a szakkommentátori feladatot ezúttal is Király Levente és Cservák László végzi.

„Ez nagy felelősséggel járó munka, mert nem csak azokhoz beszélünk, akik már jártak golfpályán, hanem azokat is szeretnénk bevezetni a golfversenyek varázslatos világába, akik semmiféle golfos ismerettel nem rendelkeznek, ezért esetleg idegenkednek is tőle. Annak az egyensúlynak a megtalálása, hogy melyik csoportnak mennyi információt adjunk, érzékeny riporteri munka, aminek a megoldása Tóth Csaba és Faragó Richárd feladata lesz.”

A Sport2 golfközvetítései:
Csütörtök, 1. nap - 20:30
Péntek, 2. nap - 20:30
Szombat, 3. nap - 22:00
Vasárnap, 4. nap - 23:00


Cservák László


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés