Argentin győzelem a Fradi kupán, Renczés utazik az Eb-re



A kétnapos FTC Footgolf Kupát, a Footgolf Országos Bajnokság ötödik fordulóját a Balatongyörökön található Imperial Golf Club pályáján bonyolították. Két nap után az argentin Nico Garcia bizonyult a legjobbnak, a második helyen záró Renczés Gábor pedig kvalifikálta magát az őszi csapat Európa-bajnokságra.

Az idei Fradi kupa érdekessége volt, hogy azon túl, hogy a két nap után kialakult végeredmény adta a kupa és a FOB forduló legjobbjait, szombaton FIFG 50, vasárnap FIFG 100-as besorolású különversenyként lehetett világranglista pontokat gyűjteni. Az első nap után meggyőző előnnyel vezető, tavaly a European Footgolf Grand Slamet is nyerő, argentin Nico Garcia bizonyult a legjobbnak. Összesen hat rúgással volt jobb, mint a második helyen záró Renczés Gábor (Royal), aki egyáltalán nem lehet csalódott, hiszen legjobb magyarként a szövetség kvalifikációs szisztémája szerint ezzel kvótát szerzett az őszi, angliai csapat Eb-re (Borbély István és Cziffra Zoltán után).

A harmadik helyen klubtársa, Bacskai Bence és a szlovák Juraj Gubani végzett holtversenyben. A bronzérem sorsáról döntő szétrúgás után a magyar játékos örülhetett.

A legjobb, 45 év feletti játékos Balázsi Csaba (BFGT) lett. A második pozícióban ugyanannyi rúgással záró Biró László (Academy-Outsiders) és Podusil György (BFGT) közül előbbié lett az ezüst a szétlövést követően.

A hölgyeknél Ujvári Izabella (Nimród) magabiztosan szerezte meg ötből ötödik elsőségét, megelőzve a szlovák Dana Bombalovát és Dreilinger Andreát (Hole Hunters).

A junioroknál szintén nagy fölénnyel nyert Tajtyi Ákos (FTC) – egyúttal az abszolút kategória 18. helyét megcsípve (!). Kenéz Dániel (FTC) futott be másodikként, míg Badó Máté (Royal) harmadikként.
A „hazai” csapat, a Ferencváros gyűjtötte a legtöbb pontot a bajnokság ötödik körében.

Ahogy a bevezetőben írtuk, a kiírás különlegessége volt, hogy a szombati és a vasárnapi eredmények külön-külön is nagy téttel bírtak, hiszen a világranglistán előbbi FIFG 50-es, utóbbi FIFG 100-as besorolású verseny volt.

Szombaton Nico Garcia öt rúgás előnnyel zárt az élen, Bogár Krisztiánt (FTC) megelőzve. A harmadik helyet Bacskai Bence kaparintotta meg, miután legyőzte Renczés Gábort a playoff során. A legjobb szenior Lichtner Zsolt (FTC) volt az első napon. A dobogó második fokáért hárman is harcoltak, az azonos rúgásszámú trióból a szétrúgást követően Balázsi Csaba jött ki a legjobban, Zsuppán Péter (Academy-Outsiders) harmadik, Biró László negyedik lett.

A hölgyeknél Ujvári Izabella nyert, a második helyet szétrúgás után Dana Bombalova kaparintotta meg Bakó-Szántay Georgina (Nimród) elől.

Az utánpótláskorúak közül már szombaton is kiemelkedett Tajtyi Ákos, aki abszolútban csupán nyolc érintéssel maradt el a győztes argentintól. Mögötte Kenéz DánielBadó Máté volt a sorrend.

Vasárnap – amikor a szombati 18-hoz képest összesen 27 szakaszt játszottak – Takács Attilánál (EMFGSE) nem volt jobb. A második helyet szétrúgás után Lengyel Béla (FTC) szerezte meg Podusil Györgyöt a harmadik helyre szorítva.

A 45 felettiek között Podusil mögött volt holtverseny, ahol Karakas Attila (Academy-Outsiders) győzte le Balázsi Csabát a második helyért futva versenyt.

A hölgyeknél Ujvári Izabella ma sem talált legyőzőre, Dana Bombalova második, Dreilinger Andreaharmadik lett.

A junioroknál Tajtyi Ákost most sem lehetett megfékezni kategóriájában, itt ma is Kenézé lett az ezüst,Badóé a bronz.

A kimerítő, hosszú hétvégén az energia pótlásáról – egyúttal finom falatokat kínálva – a 39-esek étteremlánc gondoskodott.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés