Hármas holtverseny az élen

 

A La Quintában megrendezésre kerülő PGA Tour verseny, az The American Express harmadik napját követően elképesztően feltorlódott az élmezőny. A Round 3 hármas holtversenyt hozott a vezető pozícióban. Lássuk, mi történt szombaton. 

 

 

Tony Finau és Si Woo Kim már az első két nap során is a legjobb ötben szerepelt, így nem meglepő, hogy jó játékuknak köszönhetően már a T1-ben várják a vasárnapi döntő fordulót. Kim végig nagyon stabil teljesítményt nyújt: három nap alatt mindössze 2 lyukon rontott 1-1 ütést, és bár szombaton nem jött az extra, 5 birdie-s, bogeymentes 67-es teljesítményével így is az élmenők közé lépett elő.

 

Az amerikai Tony Finau esete érdekesebb, a 8 birdie elképesztően jól néz ki, azonban egy bogey és egy dupla miatt mindez „csak” holtversenyes vezető helyet ér számára.

 

Egy 70-es napi score után Max Homa – ahogy a karján lévő tetováláson is szerepel – ’könyörtelenül’, 65 ütésből teljesítette a szombati napot. Finau-hoz hasonlóan szépen jöttek a birdie-k – kilenc összesen -, azonban a 7-es szakaszon egy dupla is becsúszott, így a -9 helyett -7-es napi eredménnyel csatlakozott Kim és az amerikai honfitárs mellé.

 

A hármas mögött érdemes feljegyezni Richy Werenski nevét, aki szombaton eagle-t is ütve 65-tel a 4. helyen végzett, valamint a szintén sötét lónak tűnő Russell Knox-ot, aki két hetven közeli nap után szombaton a legjobb köreredménnyel, egy hibátlan 64-es score-ral, 32 helyet javítva jött föl a T5-ös pozícióba.

 

Az első napok ászainak, Brandon Hagy-nak és Sungjae Im-nek a harmadik kör nagyon nem sikerült: az amerikai versenyző part ütve, míg Im +1-es score-ral csúszott vissza a T20-as pozícióba.

Mindent eldöntő Round 4. ma este 21:00-tól az Eurosport 2 műsorán!

 

A verseny állása:
T1 S. Kim: 201 (-15)
T1 T. Finau: 201 (-15)
T1 M. Homa: 201 (-15)
4 R. Werenski: 202 (-14)
T5 B. Harman: 203 (-13)
T5 E. Grillo: 203 (-13)
T5 R. Knox: 203 (-13)

 

Forrás: pgatour.com

Kép: Golf Digest 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés