A címvédő FTC az edzőt váltó, és remekül játszó BVSC-től is kikapott a bajnokságban

 

A BVSC-Zugló hazai medencében nagy meccsen 11-10-re legyőzte a címvédő Ferencvárost a férfi vízilabda OB I huszadik fordulójának pénteki rangadóján. Helyszíni tudósításunk a Szőnyi útról Zalánki Gergő nyilatkozatával.

 

A mérkőzés előtt alig egy héttel jött a meglepő hír, igen furcsa körülmények között edzőt váltott a bajnokságban a legjobb négy közé kerülésért harcoló BVSC, az eddigi másodedző, Kemény Kristóf váltotta a 2017 januárja óta vezetőedzőként dolgozó Szűcs Leventét az élvonalbeli felnőttcsapat kispadján. Nem kis feladatot örökölt meg Kemény Dénes legidősebb fia, és első meccsén rögtön a címvédő FTC várt a BVSC-re, ráadásul tévés partin. Az az érdekes helyzet állt elő, hogy az ő munkáját a saját főnöke, a klub szakmai igazgatója segíti, az a Dabrowski Norbert ült mellette már a pénteki találkozón is, aki játékosként és vezetőedzőként is szolgálta már a vasutasokat.

Emlékezetesre sikerült az új páros debütálása, mert egy nagyon jó mérkőzésen a nagyszerűen játszó BVSC legyőzte a két világklasszisát, Varga Dénest és Vámos Mártont a három hetes bajnoki szünet után is nélkülöző Fradit. Kiegyenlített volt az első negyed, a zöld-fehérek 2-0-ra is vezettek, ahogy a második nyolc percben is 5-3-nál is kettő volt közte a javukra. De inkább ők hibáztak többet, rossz passzokat láthattunk tőlük, és a lövéseik is pontatlanok voltak, blokkokat pedig alig produkáltak az egész meccsen. Az is igaz, hogy a hazaiak válogatott kerettag kapusa, Szakonyi Dániel remekelt, 64%-os hatékonysággal védett.

A BVSC fizikálisabb jobb állapotban volt, a kulcspillanatokban jobban teljesített, gondolunk itt Batizi Benedek és Mészáros Mátyás két-két szép góljára, Pásztor Mátyás találataira, illetve Szakonyi fontos hárításaira. Ráadásul amíg a vendégek három centere összesen csak egy gólt tudott betenni a közösbe Nicolas Constantin-Bicari révén, addig emitt Ágh György és Kovács Péter is megvillant egyszer-egyszer. Ezeknek a momentumoknak köszönhetően a harmadik játékrészben 8-6-ra és 9-7-re már a sárga-kékek vezettek - 5-2-re nyerték ezt a negyedet -, és a záró felvonásban is mentek 11-9-re. A meccset Vigvári Vendellel együtt szinte végig játszó Ioannis Fountoulis még szépített, az utolsó támadásban viszont egy eladott labda megpecsételte a Ferencváros sorsát.

Varga Zsolt együttese a Szolnok és az OSC után a BVSC-től is kikapott, ilyenre pedig évek óta nem volt példa hazai fronton a több problémával küzdő zöld-fehéreknél. A koronavírus-járvány nem először sújtja őket, és ez a helyzet már rég nem látott pontvesztésekbe került. A Fradi jövő héten négy nap alatt négy mérkőzést játszik a Bajnokok Ligájában a Duna Arénában, köztük két borzasztó erős ellenfél, a Barceloneta és a Brescia ellen, fel van adva a lecke Jansik Szilárdéknak.

Szűcs Levente még az ősszel nyilatkozta e sorok írójának, hogy csapata az OSC és a Vasas közül az egyiket el fogja kapni. Ez vele nem sikerült - miközben a Szolnoktól pontot csentek -, utódja viszont kezdésként a címvédő FTC-vel szemben aratott bravúrgyőzelemmel nyitott. De azt bizonyára Kemény Kristóf is tudja, hogy ez még inkább elődje négyéves munkájának eredménye.

Forrás és kép: Eurosport.hosszabitas.hu


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés