Gerwyn Price űrdartssal nyerte a Hungarian Darts Trophy-t

 

Gerwyn Price győzelmével ért véget a budapesti Papp László Sportarénában rendezett Hungarian Darts Trophy. A walesi játékos gyakorlatilag átgázolt a döntőben az angol Michael Smith-en.
A délutáni nyolcaddöntők során óriási meglepetésre búcsúzott Michael van Gerwen, akit egy nagyszerű mérkőzésen Brendan Dolan búcsúztatott. A végső győzelemre is esélyesnek tartott holland mellett Nathan Aspinall, James Wade és Rob Cross számára is a legjobb 16 jelentette a végállomást.

 



Az esti negyeddöntők során Michael Smith 6–2-re lelépte Peter Wrightot, az angol mellett pedig Luke Humphries, Gerwyn Price és José de Sousa jutott elődöntőbe. Ott az első meccsen Bullyboy, vagyis Smith a portugál Sousát is legyőzte, a világelső Price pedig a hétvégén mutatott legjobb teljesítményével verte Humphriest, így a walesi és az angol vívta a finálét, amely 8 nyertes legig tartott.

 

A Jégember kezdte a meccset, méghozzá remekül:

AZON TÚL, HOGY HOZTA A KEZDÉSÉT EGY 130-AS KISZÁLLÓVAL, BULLAL A VÉGÉN BRÉKELTE SMITHT.
Aki viszont majdnem egy big fish-sel válaszolt, ő azonban a két tripla 20 után nem találta el a tábla közepét, de végül övé lett a leg és 2–1-re szépített, majd megbüntette Price gyenge kiszállózását és egyenlített.

 

Ezután viszont megint megrázta magát a walesi, olyannyira, hogy 6–2-re elhúzott. Smith játékából ezúttal hiányzott a tömeg és az a magabiztosság, ami a torna kezdete óta jellemezte, ezt pedig Price könyörtelenül kihasználta és végül lenyűgöző játékkal,108, 74-es átlaggal, 8–2-re nyerte a finálét, ezzel a tornát is.

 

Hungarian Darts Trophy, döntő

Gerwyn Price – Michael Smith 8:2

 

Forrás: Index

Fotó: Sportudvar

 

 

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés