Halálos balesetet szenvedett a szlovén snowboardos a filmforgatáson

Lesiklás közben, egy filmforgatás közben bukott nagyot Marko Grilc szlovén snowboardos, aki a fejét beütötte egy sziklába, életét pedig már nem lehetett megmenteni – írja a Der Standard.

 

A 38 éves egykori junior világbajnok, több világkupa-versenyt is megnyerő, az aktív sporttól már visszavonuló sportoló sportága népszerűsítése érdekében filmeket forgatott.

A Sölden feletti Tiefenbachferneren is egy ilyen alkalomból tartózkodott, éppen a terepet térképezte fel, amikor egy gleccserre ereszkedés közben elesett, és arccal egy havas sziklának csapódott.

Marko Grilc információk szerint nem viselt sisakot, így nem élhette túl a fejsérülést sem. Bár a hegyi vasút alkalmazottai segítségére siettek, életét már nem lehetett megmenteni. A helyszínre kiérkező mentőhelikopter orvosa is csak a sportoló halálát tudta megállapítani.

A snowboardost várandós felesége és két gyermeke gyászolja. Marko Grilc 2016-ban Ausztriában szenvedett súlyos hátsérülést síelés közben, de túlélte. Akkor úgy fogalmazott: az „angyalokkal snowboardozott”, és az életét is ők mentették meg.

 

Forrás: Index

Fotó: Adobe Stock/ V&P Photo Studio


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés