Nem maradtunk érem nélkül

 

Az Európai Szenior Golf Szövetség (ESGA) Padovában megrendezett kontinensviadalának záróakkordjaként, pénteken egyéniben mérkőztek meg egymással a nemzetek csapatai (az első és második napról korábban beszámoltunk). A Magyar Senior Golfozók Társasága supersenior (65+) bruttó és nettó, valamint master (75+) kategóriában indított csapatokat a háromnapos versenyen, amely nem várt fordulattal ért véget.

 

A szenioroknak folyamatosan 35-39 fokos meleggel kellett megküzdeniük, péntek délután azonban újabb időjárási fordulat állt be: 15 órát követően leszakadt az ég, iszonyatos szélvihar, eső, majd jégeső zúdult a pályára. A beszámolók alapján villámlás, mennydörgés, horrorisztikus időjárási körülmények alakultak ki, így a versenybizottság előbb félbeszakította a játékot, majd végleg lefújta a versenyzést.

 

A vihar elülte után, az esti ceremónián bejelentették, hogy a pénteki eredményeket törölték, így az első két nap páros eredményeit veszik figyelembe. Ennek alapján magyar érem is született, hiszen supersenior nettó kategóriában a Dietrich Tamás és Dietrich Gábor páros a mások helyet szerezte meg.

 

A törlés legnagyobb vesztese kétségkívül a supersenior bruttó csapat, amely délelőtt lejátszotta a körét, és az egyéni eredmények alapján a top 10-be kerülhetett volna, így azonban maradtak a 12. helyen.

 

Az eredmények péntekről: Kovács Titusz 77, Horvath Joseph 80, Koplányi Tibor 81, Dr. Takács János 84. A négy legjobb számított volna bele a végeredménybe, péntekről így a kapitány Jakobi László és Gulyás Gyula score-jai estek volna ki.

 

A supersenior nettó csapat –  Dr. Egervári Ferenc, Horváth Béla, Saághy Pál Dobány Lajos, Dietrich Gábor és Dietrich Tamás – végül a 14., míg a master kvartett - Juhász Sándor kapitány, Mányi István, Jászkuti László és Ellis Donald –, a 15. helyen zárt. A nettó stableford pontok alapján a masters a hetedik helyen végezett, melyhez jelentősen hozzájárult, hogy a második nap Olaszország(82) és Franciaország (82) mögött, Svédországgal (80) holtversenyben, a harmadik helyet szerezte meg az Ellis-Mányi (39) és a Jászkuti-Juhász (41) kettős (részletesen itt írtunk a hetedik helyről). 

 

20220702_senior2.jpg

 

 

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés