Középmezőnyben végeztek a szeniorok

Pénteken véget értek a Versailles-i La Boulie GC-ben zajló 39. Senior Team Championship & Cup csapatversenyei. A Magyar Senior Golfozók Társasága által delegált bruttó és nettó csapat a 21-21 válogatott részvételével megrendezett torna középmezőnyében végezett.

 

A bruttó (Championship) csapatban Koller György ugyanott folytatta, ahol a második napon abbahagyta: újabb 77-es score-ral jött le a pályáról, ezzel pedig ismét a csapat legjobbja volt. 81-77-77-es köreivel a 35. helyen végzett a 126 fős mezőnyben. A harmadik napra megérkezett Horvath Joseph is, aki a másik nyolcvan alatti eredményt (79) szállította a válogatottnak a harmadik napon.

A Dr. Horváth Péter (kapitány), Ralph Müller, Koller György, Dr. Bohács Zsolt, Baldauf László, Horvath Joseph összetételű csapat összességében a 13. helyen zárt a tornán. A bajnokságot Nagy-Britannia nyerte, Spanyolország egy nagy hajrával a második helyre lépett fel, Svédország megtartotta a bronzérmes pozíciót.

 

Eredmények bruttó:

1 Nagy-Britannia: 887    

2 Spanyolország: 900

3 Svédország: 901           

13 MAGYARORSZÁG: 961        

 

A nettó (Cup) csapatunk nagyot hajrázott, Bernhardt Tibor és a kapitány Hideg János (mindketten nettó 73-73-as eredményt játszottak az utolsó körben) vezetésével, és a többiek, Nagy István, Dr. Takács János, Malatyinszki Tamás, Vuong Hoang Huyen jó teljesítményeivel két helyezést javítani tudtak, így a Kupán a 10. helyen zártak. Külön érdemes kiemelni Hideg Jánost, aki 73-77-73-as nettó eredményeivel a csapat legjobbja lett, a teljes, 126 versenyzőt számláló nettó mezőnyben pedig a 11. helyen végzett a tabellán.

A nettó versenyt Spanyolország nyerte (így egy arany és egy ezüst trófeát tudtak elhozni Versailles-ból), Portugália és Németország előtt.

 

Eredmények nettó:

1 Spanyolország: 887

2 Portugália: 893             

3 Németország: 894      

10 MAGYARORSZÁG: 918

 

A versenyek ideje alatt tartja éves közgyülését az ESGA, melyen a Magyar Senior Golfozók Társaságát idén Horváth Béla főtitkár képviselte, emellett részt vett a Saint-Nom-la-Bretèche GC-ben lebonyolított elnöki tornán is, amelyen 21 résztvevőből a 10. helyezést sikerült elérnie.

Az urak mellett a hölgyek sem maradtak golf nélkül, Susan Sweeney ráadásul megnyerte a hölgyek számára kiírt versenyt csütörtökön.

 

GRATULÁLUNK A TELJES MAGYAR CSAPATNAK!

 

20220805_szenior.jpg

               


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés