Padovai emlékek

 

Jelentés a IV. ESGA Masters 75+ versenyről. (Golf Club Montecchi, 2022.06. 28 – 07.02)

A gyakorló napon mindenki a megadott tee time-ok szerint ismerkedett a pályával, amit a házigazdák megfelelően készítettek elő. A golfautók a nevezések szerint rendelkezésünkre álltak a megfelelő időben. A gyakorló napon a pályán 38 fok meleget mértek. A kapitányi értekezleten minden szabályt és a versenyen fontos tudnivalót érintettek a szervezők és az ESGA vezetői.

 

A nyitó ünnepségen és a fotózáson a másik két csapattal közösen vettünk részt. A könnyű büfé vacsora önkiszolgáló rendszerben zajlott, több helyen osztva az ételeket és italokat, amelyek megfelelő mennyiségben álltak rendelkezésre.

 

Sajnálatos módon ez a vacsora Mányi Istvánnál gyomorrontást okozott, ami rányomta bélyegét az első napi eredményre. A következmények az egész első napon igénybe vették Mányi István szervezetét. Ennek ellenére Don Ellis egyedül is hozta a 35 Stableford pontot. Második csapatunk 36 pontot ért el, ami a mezőny második felébe vitte játékosainkat. Ha a harminchat csapatot nézzük, akkor ez a 23-26. helyet jelentette számunkra.

 

A második versenynapon a meggyógyult Mányi Istvánnal már jobbak voltak a kilátásaink, amit be is igazoltunk játékunkkal. A Don Ellis-Mányi István páros 39, a Juhász Sándor-Jászkuti László páros 41 Stableford ponttal az élmezőnybe került, holtversenyes 8. és 3. helyezéssel.

 

A harmadik játéknapon nagyjából a saját hendikepünket játszottuk meg, de a délutáni vihar és jégeső miatt a mezőny fele nem tudta lejátszani versenykörét, így a harmadik játéknapot a Versenybíróság törölte.

 

A végeredmény: az első két nap alapján csapatunk a 7. helyet szerezte meg a IV. Masters nettó versenyen, ami a legjobb eredménynek számít fennállásunk óta. Igaz, hogy 2019-ben már volt hetedik a csapatunk, de akkor a résztvevő országok száma kilenc volt, most pedig tizennyolc csapat vetélkedett.

 

A számok alapján látható, hogy minden csapattag felülmúlta önmagát, ami a csapat eredmény miatt kiválónak értékelhető.

 

Csapatunk összeállítása:
Hun I.: Don Ellis, Mányi István
Hun II.: Juhász Sándor, Jászkuti László

 

Juhász Sándor
Masters +75 kapitány

 

2022.07.02. Padova, Olaszország


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés