Sárközi Ricsi ihletett formában

 

Brutális eredménnyel, -6-tal (66) vette át a vezetést ifj. Sárközi Richárd Bükfürdőn a Nyílt Hungarian Tour második fordulójában. A nőknél Jaczkovics Emma ellépett az üldözőktől.

 

Csányi Olivér a Tour második napján újabb mínuszt játszott (71), mégsem sikerült megtartania vezető pozícióját, mivel flight-társát, ifj. Sárközi Richárdot ezúttal a golf múzsái vezették. Az első kilencen bogeymentes, három birdie-vel és egy eagle-lel megfűszerezett -5-öt (!) játszott. A hátsó kilencen pedig stabil játékkal hozta parokat, egészen a 14-es szakaszig, ahol a nap egyetlen bogey-ját ütötte. Sárközi a végére ismét felpörgött: az utolsó két szakaszon sorozatban két birdie-vel, 66-ot játszva zárta a körét. Összességében -8-cal állt az élre, négy ütés előnnyel vághat neki a harmadik napnak.

 

Ricsi játékával kapcsolatban érdemes kiemelni, hogy a par alatt játszott szakaszok összeértéke (-7) nem különbözött az egy nappal korábbitól (kedd: 7 birdie, szerda: 5 birdie, 1 eagle), a különbséget inkább a pluszos tartományban érdemes keresni. Kedden összességében +5-öt ütött azokon a szakaszokon, ahol par fölött játszott (közte egy triplával), szerdán ugyanez a statisztika csupán +1 volt.

 

Csányi Olivér 71-et játszott szerdán, az első kilencen egy ütéssel maradt el Sárközitől, és bár a tízesen birdie-vel kezdett, a továbbiakban egy triplával és egy bogey-val került négy ütés hátrányba az újdonsült éllovashoz képest. A harmadik, Závaczki Bálint, aki a -2 után ezúttal +3-at játszott.

 

A nők mezőnyében Jaczkovics Emma even part játszott, ezzel tartja az első helyét, a teljes mezőnyben negyedik helyen áll, Berkenyei Daniella előtt, aki +2-t játszott szerdán.

 

Folytatás csütörtökön.

LIVE SCORE

 

Kép: hungolf.hu / MGSZ 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés