Mindig lehet magasabbra törekedni

 

Az Old Lake Golf Club játékosával, Iván Györggyel a golf páratlanul komplex világának kihívásait és a következő év feladatait tekintettük át.

 

Hogyan tekintesz vissza a 2022-es szezonra, milyen tanulságokat hozott számodra az idei év?

A golfban mindig a saját elvárásaimnak próbálok megfelelni. Édesanyámtól maximalizmust örököltem, ami a golfra is rányomja a bélyegét. Ez a sport egy olyan csoda, amit nem lehet minden alkalommal megismételni, hiszen nem lehet mindig tökéletesen játszani. Számomra az a legnagyobb kihívás, hogy tudomásul vegyem, bizonyos napokon remekül megy az ütés, máskor pedig még a hendikepem közelébe se érek. Idén sajnos a céges elfoglaltságok és a családi események miatt nagyon kevés tornán tudtam részt venni, pedig éppen a versenyek adhatnának visszajelzést arról, éppen hol tartok a játékban. A golftudást szerintem sosem lehet a megfelelő szintig fejleszteni, mindig lehet magasabbra törekedni. Sajnos gyakran vagyok elégedetlen a teljesítményemmel, mindig többet és többet szeretnék elérni. A golfsport iránti szeretetem azonban annyira erős, hogyha hétköznap vagy hétvégén lehetőségem nyílik játszani, a gyakorlás vagy a range-ezés helyett inkább azt választom.

 

Mi az, amiben úgy érzed, még fejlődnöd kell?

A rövidjátékommal még elboldogulok, a puttok is egyre jobban mennek, a drive-ok hosszúságán azonban még szeretnék javítani. Nem mindegy, hogy 110 vagy 150 méterről megy egy közelítő ütés. Világéletemben sokat sportoltam, ha egy nap két órát nem mozoghatok, már hiányérzetem van. Az állóképességemmel és kitartásommal tehát nincs gond, inkább a technikai hiányosságokon kell finomítanom. Sokszor karból golfozom, ahelyett, hogy kihasználnám a felsőtestem adottságait, illetve a súlyomat sem viszem bele a lendítésbe.

 

Hogyan lehetne javítani a játékodon?

Gondoltam már arra is, hogy edző segítségét vegyem igénybe, de mivel kétlaki vagyok – hétköznap általában Tatán, hétvégén Balatonudvariban játszom, illetve a munkámnak köszönhetően gyakran úton vagyok és a szabadságom nagy részét Spanyolországban töltöm -, nehezen lenne megoldható, hogy csupán egyetlen szakember foglalkozzon velem. Úgy vettem észre, minden edzőnek megvan a saját stílusa, módszere és hitvallása, ezért, ha három-négy helyre járnék, minden oktató más módon közelítene a játékomhoz, valószínűleg nem sokat segítene a fejlődésben. Egyetlen edzőnél szeretnék lehorgonyozni, de ez várhatóan a 2023-as évben valósul csak meg.     

 

20221130_Hödlmayr.jpg

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés