„Kevés olyan golfozó akad, mint Ricsi”

Interjú Verpeléti Richárddal

A Berlinben élő Verpeléti Ricsi tehetséges tanítványa, ifj. Sárközi Richárd teljesítményéről, a küszöbön álló nagy golfversenyekről és a 2023-as év kilátásairól beszélt.

 

Úgy hallottam, egy rendkívül mozgalmas, munkával és kihívásokkal teli időszak küszöbén állsz.

Bár az igazi tavasz még várat magára, a szezon már beindult Németországban! Elkészült az Indoor Golf, ahol most nagyon sok munkánk van a férfi csapattal. A közeljövő egyik legizgalmasabb eseménye az a nagyszabású golfverseny, amelyre április 29-30-án kerül sor, és amelyen ifj. Sárközi Ricsi is összeméri tudását a nemzetközi golfélet jeles képviselőivel. Egy-két nappal a torna előtt megkezdjük a bemelegítést, dolgozunk a swingeken, a chipeken és a rövidjátékon. Március 28-án, pénteken zajlik a gyakorlónap, majd a kétnapos versenyt követően április 1-jén Richárd hazarepül. Berlin-Brandenburgban jelenleg tizenhét golfklub és három stage létezik, mi az utolsó, legjobb csapatban vagyunk, hiszen a 2022-es győzelmünk után átkerültünk az első ligába.    

 

Mesélj egy kicsit a tanítványaidról!

A férficsapatban Ricsin kívül három tizennyolc éves, három huszonöt év körüli, valamint jó néhány huszonöt és harminc év közötti fiatalember van jelen, a harminc feletti korosztály pedig a második csapatban játszik. A tanítványaim között alacsony és magasabb hendikeppel rendelkező golfozók egyaránt akadnak, de olyan kiváló versenyzővel, mint Ricsi, aki képes arra, hogy engem legyőzzön, viszonylag ritkán hoz össze a sors.

 

20230329_ricsik.jpg

 

Miben látod Ricsi erősségét és mi az, amiben véleményed szerint még fejlődésre szorul?

Richárd hosszabban és pontosabban üt, mint a többi fiú, és bár a course management és a stroke play terén még akad tennivalója, a játéka és a koncentrációja látványosan fejlődött az elmúlt évben. Minden golfviadal után megbeszéljük a verseny tanulságait, amíg a Spanyol Open zajlott, minden nap beszéltünk telefonon. Kielemeztük az egyes körök eredményeit, megnéztük, hány greent talált el, hányat nem. Látható volt, hogy amikor nem találta el a zöldet, minden alkalommal chip-putt-par-t produkált. Nem a rövidjátékkal van tehát a gond, meg kell tanulnia, melyik helyzetben melyik ütőt használja, de ez a megfelelő tapasztalat és versenyrutin megszerzésével könnyen orvosolható. Nagy változást jelent továbbá, hogy Ricsi most vesz részt élete első nagyobb megmérettetésein, ahol mindennap másokkal játszik, sőt, amatőr bajnokokkal is meg kell küzdenie, ami nyilvánvalóan stresszes helyzetet teremt. Édesapja és jómagam is segítünk neki, hogy minél eredményesebben, koncentráltabban játsszon, és kihozza a magából a benne rejlő fantasztikus tudást. Szeretnék ellátogatni Ricsivel a German Open-re, sőt, ha időnk engedi, egy-két kört le is játszunk egymással Zalacsányban, vagy a Balaton Golf Club pályáján.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés