„A szezon a golfról fog szólni”

Interjú Némethné Kovács Veronikával

A küzdősportokban, a lövészetben és a golfban egyaránt élen járó, tapasztalt és sokoldalú Némethné Kovács Veronika a különféle sportágak terén elért sikereiről, az eredményes versenyzés titkáról és idei golfos terveiről mesélt nekünk.

 

Hogyan készültél a 2023-as golfszezonra?

Sok-sok pihenéssel, csendesen telt a téli időszak! Március elején indult számomra a tavasz és az új szezon. Részt vettem Lehoczky Gábor Cipruson megrendezett edzőtáborában, ahol fantasztikusan előkészített pálya, remek társaság és fergeteges élmények várták a golfozókat.

 

Mint tudjuk, a golf mellett egy másik izgalmas sportnak is hódolsz.

A golf mellett a lövészet a másik kedves hobbim, amellyel immár két éve foglalkozom. Régi álmom vált valóra, amikor tavaly november végén az IPSC (Nemzetközi Szituációs Lövész Szövetség) révén kijutottam a thaiföldi világbajnokságra, ahol számos ország lövésze jelen volt. Az álom sajnos igen hamar rémálommá vált, ugyanis sztrájk miatt három napot késett a járatom, ráadásul a csomagom átvételénél kiderült, hogy eltűntek a speciális lőszereim. (Az engedélyek és többszörös előzetes egyeztetés ellenére a Helsinki reptér üzemeltetője elkobozta, mert nem találta megfelelőnek a csomagolást, amit felszálláskor a légitársaság és a magyar rendőrség is rendben talált.) A nehézkes és költséges pótlással járó izgalmakat megkoronázta, hogy az első pályán jöttem rá, hogy az irányzékom elállítódott (rossz helyre mutatott), és a további diszfunkciók kapcsán fény derült három törött alkatrészre.

 

Milyen tervekkel indítod az idei szezont?

Mivel a karabélyos világbajnokságot elhalasztották a jövő évre, idén a golfpályán szeretnék kisimulni (nevet). A Magyar Mid-Amatőr Golf Sportegyesülethez igazoltam, de Tatán és Máriavölgyben is szeretnék többet játszani. Idén jóval nagyobb hangsúlyt kap a golf, mint a korábbi években! Emellett ismerkedek az agyaggalamb lövészettel. A rejtelmeibe Erdei Viktor avat be, akit Pannóniáról ismerhetünk. Biztonsági vezetőként dolgozott ott, a flightok indításánál találkozhattunk vele.

 

Hány sportot próbáltál már ki életedben?

Évtizedekig a küzdősport volt a szenvedélyem, ezt követte a golf és a lövészet. Mindkettőt imádom! A természetgyógyász nagymamám révén ismerkedtem meg a Tai Chi-vel, így kerültem a Kerepesi Shaolin Központba, ahol szinte azonnal beleszerettem a küzdősportokba. Először kínai bokszot tanultam Mike Sándortól, majd a Krav Maga világában merültem el, emellett testőrképzést is kaptam, melynek során a szituációs lövészettel ismerkedtem meg. Érdekes, hogy a férjemet is a golfozás és a lövészet ragadta meg, de nála a golf jóval hangsúlyosabb szerepet tölt be. Egy ideje már leálltam a golfversenyekkel, ám a most következő szezon egyértelműen a golfról fog szólni!

 

20230330_némethné1.jpg

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés