Dióhéjban a golfvilág elmúlt hetének fontos mozzanatairól

 

A PGA Tour utolsó fordulója ezen a héten zárul, az RSM Classic bajnoksággal.

 

A PGA Tour-újonca, Eric Cole mozgalmas szezont tudhat maga mögött. A harmincöt éves játékos ötvenhat alkalommal nyert a kisebb versenyeken, mielőtt a 2022-es Korn Ferry Tour Championship harmadik helyével megszerezte a PGA Tour-kártyáját. A múlt hónapban második lett a japán Zozo Championship-en, az egyik legesélyesebb az év újonca díjra.

 

Az Open Championship győztese, Brian Harman különösen várja az RSM Classic-ot, ugyanis több PGA Tour-játékossal egyetemben – mint Zach Johnson, Harris English és Keith Mitchell - ő is Georgia partmenti szigeteinek egyikén lakik, így megspórolhatja az utazást a tornán.

 

A LPGA Tour szezonzáróján, a CME Group Tour Championship győztese egy kétmillió dolláros csekkel lesz gazdagabb, ami az eddigi legbőkezűbb nyereménynek számít a női profi golf világában. Az új-zélandi Lydia Ko, aki az elmúlt szezonban háromszor nyert az LPGA Tour-on és az év játékosának választották, azonban meglepő módon nincs ott a mezőnyben.

 

Lilia Vu múlt heti, a The Annika nevű bajnokságon aratott fényes győzelmével megelőzte Celine Boutier-t, LPGA Tour pontversenyében, jelenleg 27 ponttal vezeti a táblázatot.

 

Még kereken hét hetet kell várni a következő PGA Tour következő idényére, amely a The Sentry-vel veszi a kezdetét 2024-ben, a hawaii Kapalua Resortban. A jövő évi menetrend januártól szeptember első napjáig tart.

 

Forrás: ESPN

Fotó: Mike Ehrmann/Getty Images


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés