"A profi képes mérlegelni, mi zajlik a másik játékos fejében"

 

Verpeléti Richárd edzővel a tavaszi hónapok zsúfolt és izgalmas menetrendjéről, a fiatal hazai játékosok előtt álló új távlatokról, és a sikeres profi golf íratlan szabályairól beszélgettünk.  

 

Mi újság veled, hogyan telnek a napjaid mostanában?

Köszönöm, remekül vagyok! Jelenleg Németországban és Magyarországon is akad munka bőven, sokat dolgozom fiatal tehetségekkel, emellett videó- és zoomkonferenciákon veszek részt. Úgy látom, a golfozók örülnek annak, hogy ismét nyitva a Pannonia Golf Club, hiszen végre friss greeneken játszhatnak, és élvezhetik a tavaszi idő nyújtotta gyakorlási lehetőségeket.

 

Hogyan látod, kik azok a fiatal játékosok, akik a legtöbbet fejlődtek az elmúlt időszakban?

Németh Lőrinc egy ígéretes, rendkívül motivált játékos, rendszeresen gyakorol a pályán és mindig kiváló eredményeket mutat fel. Szinte naponta beszélünk, ugyanis fontos számára, hogy egyre jobb teljesítményt nyújtson, ha tehetné, az egész napját az edzésnek szentelné. Érdemes megemlíteni Szabolcs Botondot, aki januárban kint járt nálam Németországban. Külföldi tartózkodása során részt vett egy club fitting-en, és már izgatottan várjuk az új ütőkészletét, ami három nap múlva érkezik meg. Sokat dolgoztunk a swingjén, Lócihoz (Németh Lőrinc – a szerk.) hasonlóan ő is szélsebesen halad előre, az új driverrel és a vasakkal pedig még gyorsabb fejlődést fog produkálni. Csányi Olivér fantasztikus eredményekkel indította a szezont, nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a rendszeres beszélgetések és konzultációk révén csiszolja a tudását és mentális jelenlétét. Ifj. Sárközi Ricsit pedig nem is kell bemutatnom, úgy vélem már nincs messze attól, hogy megkezdhesse profi pályafutását. Korábban úgy láttam, elsősorban a mentális felkészülésre kell összpontosítania, ezen a téren pedig nagyon sokat fejlődött, most már úgy gondolkodik, mint egy felnőtt férfi!

 

Mikor látogatsz legközelebb Magyarországra?

Ricsi éppen most készült el a versenynaptára összeállításával, bízunk benne, hogy a versenyrutin, a sok edzés segít a tapasztalatszerzésben és kiváló teszt lesz a profi játékosi karrier felé vezető úton. A következő megmérettetésre Bükfürdőn kerül sor, így az utolsó napon én is odautazom és megnézem, hogyan játszik, majd két nappal később már indul is az edzőtáborom, ahol a Winter Cup-ra készítem fel azokat a tehetséges fiatalokat, akik a Birdland tornáján is részt vettek.     

 

Véleményed szerint mi a sikeres profi játékosok titka?

A PGA Tour-on zseniális játékosok szerepelnek, ám az igazán sikeres eléri azt, hogy a verseny napján kiemelkedjen a többi golfozó közül és felülmúlja a teljesítményüket. A profi játék titka nem csupán abban rejlik, milyen csodásan swingel a versenyző, hanem abban is, hogy képes mérlegelni, mi zajlik a másik játékos fejében, és mi a következő lépés, amit meg kell tennie.    


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés