Winter is coming...

Az MGSZ beharangozója

Április 12-én, a Zala Springs Golf Resortban rendezendő 5. Magyar Nyílt Winter Cup háromnapos küzdelmeivel nyitja lapjait a 2024-es szövetségi naptár, ahová a nevezési határidőig 83 hazai és nemzetközi színekben versenyző játékos adta le indulási szándékát.

 

A verseny elnevezésében csengő téli szezonnyitás sokkal inkább a kora nyárias időszakot idézni majd, amikor a legkiválóbb hazai korosztályos játékosaink, valamint a mezőny közel negyedét alkotó, Ausztriából, Csehországból, Németországból, Olaszországból, Törökországból és Romániából érkező versenyzők elütőre állnak.

 

Izgalmas összecsapásokkal, év eleji forma fitogtatásokkal is bővelkedhet az 54 single, köztük 16 pluszos hendikepes játékossal acélos mezőny, ahol a címvédők, a tavaly -3-al záró magyar - nyílt győztes ifj. Sárközi Richárd és a háromszoros Winter Cup nyertes, Berkenyei Daniella biztosan ott lesznek.

 

A szurkolói szemek azonban minden bizonnyal azokra a férfi flight-okra fókuszálnak majd leginkább, ahol Bertényi Bence (+5.2), Somogyi Bence (+3.0) és ifj. Sárközi Richárd (+2.5) alkothatják a triót. Szerencsés az időzítés, hiszen a címvédésre készülő Sárközi mellett, az elmúlt időszakban kizárólag külföldi pályákon bizonyított Bertényit, akinek a 2022-es amatőr bajnokság óta alig szurkolhattunk itthoni versenyen, most valami mégis a hazai pályára csalogatta, Somogyinak pedig, a zalai katlanban szerzett két egymást követő amatőr bajnoki címe után, tagadhatatlanul fekszik a pálya.

 

A hazai top játékosok mellett nem kerülheti el a figyelmünket a tavalyi Winter Cup harmadik helyezett, az osztrák (+3.4) Austin Simon indulása sem, akit a múlt heti Bükön rendezett háromnapos WAGR-versenyen -6-os score-ral, mindössze egy ütés választott el a győztes Somogyitól, de a harmadikként végző Sárközitől is. Honfitársai, Füsselberger Konstantin (Diamond GC, +2.2), (+1.4), Zirl Arthur (GC Murhof, +1.4) és (+0.5) Lehner Jakob (GC Neusiedlersee-Donnerskirchen, +0.5), valamint a cseh (+1.6) Chromčík Ondřej és a szlovák (+1.0) Mihálek Tomáš ugyancsak okozhat az élmezőnyben fejtörést.

 

A mezőny negyedében versenyző nőknél is amazoni összecsapásokra számíthatunk a két hazai rivális, a kétszeres magyar amatőr bajnok, (+3.2) Jaczkovics Emma és a címvédő (+0.9) Berkenyei Daniella (Zala) párharca során, amelybe ezúttal a külföldi játékosok is alaposan beleszólhatnak. A Welten Golf Clubból érkező szlovák versenyző, (+2.5) Náhliková Rebecca Ann, a Circolo Golf Torino játékosa, (+2.3) Porta Arianna vagy a cseh (+1.8) Sutor Elizabeth Daniella (GC Třinec) mellett a zalai pályán már bizonyított (+1.8) Sapmaz Deniz török versenyző számíthat legfőbb kihívónak, aki az elmúlt évben nyílt amatőr bajnokként, két ütéssel végzett Jaczkovics előtt.

 

A hétvégi versenyre nemcsak a hazai és nyílt serlegek, a Zala Springs Golf Resort kihívásokkal teli, festői szépségű golfpályája, de a tavaly óta változatlan nevezési díj is fokozta a versenyzők érdeklődését és játékkedvét, amelyre így közel 30%-al többen neveztek. A bajnokság népszerűségét tovább erősítette, hogy a mezőny negyedét alkotó zalai klubtagok 25% nevezési díjkedvezménnyel élhettek. Az indulóknak ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy először debütál szövetségi versenyen a kötelező online score-kártya hitelesítés, amely során legkésőbb a beérkezést követő score összeolvasáskor a flight legalább egy tagja megjeleníti az eredményeket a GOLFiGO rendszerében.

 

Live Score, eredmények, információk a versenyről ITT érhetők el.

 

Forrás és kép: hungolf.hu / MGSZ

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés